More

  Brusselse MIVB past haar aanbod aan door COVID-19

  Advertentie

  -

  De MIVB vermindert haar aanbod om zich aan te passen aan de huidige crisis. Vanaf morgen, woensdag 18 maart, worden nog altijd alle lijnen bediend maar de frequentie zal twee derde bedragen van de normale situatie. Deze maatregel is gelinkt aan het beschikbare personeel. De huidige zeer sterke daling van het aantal reizigers in het openbaar vervoer moet toelaten de nodige onderlinge afstand te bewaren in de voertuigen.

  De Brusselse openbaarvervoermaatschappij heeft er alles aan gedaan om zo lang mogelijk haar gebruikelijke vervoersaanbod te behouden, zodat wie zich moest verplaatsen dat toch kon, en de gevraagde afstand tussen personen gerespecteerd kon blijven.

  De MIVB is bekommerd om de gezondheid van haar klanten en personeel en houdt zich daarom strikt aan de maatregelen van de overheid betreffende afwezigheden voor ziekte. Dat betekent dat er meer mensen afwezig zijn dan normaal. De MIVB beschikt niet meer over voldoende bestuurders om het gebruikelijke aanbod aan te houden zoals op een normale schooldag.

  Rittenaantallen dalen met 75%

  Bovendien hebben de sluiting van de scholen en de burgerzin van de bevolking, die de richtlijnen van de overheid opvolgt door verplaatsingen te beperken, een groot gevolg voor het aantal reizigers dat het openbaar vervoer neemt. De MIVB merkte een daling met 75% van de rittenaantallen in de bussen, trams en metro’s.

  Door deze daling van de rittenaantallen op het net kan de MIVB haar frequenties aanpassen zonder dat de reizigers te dicht bij elkaar staan. De MIVB volgt de situatie strikt op om haar aanbod indien nodig aan te passen. Ter herinnering: er wordt gevraagd alle onnodige verplaatsingen te vermijden en noodzakelijke verplaatsingen zoveel mogelijk tijdens de daluren te maken.

  Een aangepast net

  Om onvoorziene afschaffing van lijnen te vermijden door onbeschikbaar personeel, past de MIVB haar aanbod aan vanaf 18 maart. De frequente van de tram-, bus- en metrolijnen stemt overeen met 2/3 van het gebruikelijke aanbod. Alle lijnen blijven verzekerd en alle wijken blijven dus bediend.

  De Noctislijnen zullen niet rijden op vrijdag- en zaterdagavond. Deze maatregel is een gevolg van de sluiting van de restaurants, bars en culturele trekpleisters.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer