More

  Brussels nachtleven organiseert benefietactie voor slachtoffers oorlog Oekraïne aan Atomium

  Brussels nachtleven organiseert benefietactie voor slachtoffers oorlog Oekraïne aan Atomium

  -

  De oorlog in Oekraïne zorgt ook in ons land voor solidariteit. De Brusselse festival- en clubscene zullen op donderdag 10 maart een openlucht benefietactie houden aan het Atomium. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de oorlog.

  106 miljoen euro zamelden de Nederlanders gisterenavond in via hun Giro555-actie voor de slachtoffers in Oekraïne. Het consortium 12-12 lanceerde in ons land ook een actie: ‘Oekraïne 12-12’. Dat leverde – na vijf dagen – 3,3 miljoen euro op. Al zetten ook andere organisatie zich in voor de slachtoffers van de oorlog. Zo zal de Brusselse festival- en clubscene een benefietavond organiseren aan het Atomium.

  Dansen aan Atomium

  Dansen voor het goede doel kan op donderdag 10 maart tussen 16 en 22 uur. Onder andere Paradise City, Hangar, Voodoo, CORE Festival, Fuse, C12 en Couleur Café zetten hun schouders onder het evenement. De organisatie vraagt om vlaggen en spandoeken mee te brengen zodat iedereen zijn of haar boodschap duidelijk kan laten horen. Op de affiche zullen Belgische artiesten staan. Tickets zullen 15 euro kosten, maar de organisatie vraagt om bijkomende giften te doen.

  De opbrengst gaat via Underground4Ukraine naar de slachtoffers van de oorlog. Deze organisatie staat in direct contact met lokale grassroots activistengroepen die essentiële hulp en steun bieden aan de meest kwetsbare mensen ter plaatse.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie