More

  © Brussels Airlines

  Brussels Airlines vliegt niet tot juni: enkel cargovluchten en repatriëringsvluchten

  -

  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft zopas aangekondigd zijn tijdelijke opschorting van vluchten, door het coronavirus, te verlengen tot 31 mei. De 4.200 werknemers van de maatschappij blijven in tijdelijke werkloosheid.

  Brussels Airlines zal ten vroegste vanaf 1 juni opnieuw vliegen, dat maakte de luchtvaartmaatschappij bekend in een persbericht. De hervatting van de activiteiten was eerder gepland op 15 mei, maar worden nu noodgedwongen uitgesteld. 

  Tot 31 mei zal de maatschappij zich concentreren op eventuele repatriëringsvluchten en op cargovluchten. De maatschappij kan daarvoor gebruik maken van de cargocapaciteit aan boord van zijn Airbus A330-toestellen. Dieter Vranckx, CEO Brussels Airlines: “Op basis van de momenteel beschikbare cijfers verwacht de luchtvaartsector een geleidelijk herstel van de marktvraag. Daarom plannen we een gefaseerde heropbouw van ons netwerk en vluchtaanbod.” Hij vervolledigt: “De reissector zal er na de Coronavirus-crisis anders uitzien dan voorheen. We bereiden ons voor om ervoor te zorgen dat we klaar zijn voor deze nieuwe realiteit. Als de wereld weer klaar is om te vliegen, zullen wij dat ook zijn.”

  Iedere kier en spleet wordt afgedicht om insecten en ongedierte weg te houden / © Brussels Airlines

  Wat met mijn ticket?

  Klanten die tijdens het boekingsproces hun telefoonnummer of e-mailadres hebben opgegeven, worden automatisch op de hoogte gebracht van wijzigingen in het vluchtprogramma. Bovendien is er een flexibel beleid voor klanten, dat passagiers de mogelijkheid biedt om hun reisplannen uit te stellen tot uiterlijk 30 april 2021. In lijn met de verlenging van de vluchtopschorting en een geleidelijke herstart van haar activiteiten, zal Brussels Airlines de tijdelijke technische werkloosheid voor haar werknemers verlengen.

  © Brussels Airlines
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie