More

  Bros Bros – EP ‘The Journey’: Bounce beats voor het betere avondje uit (★★★★)

  Advertentie

  -

  Afgelopen maand bracht de Belgische producer Bros Bros zijn debuut EP ‘The Journey’ uit. Een EP vol catchy tracks, die klaar zijn voor een internationaal avontuur. We stellen je deze ‘The Journey’ graag aan je voor. 

  Eerder dit jaar lieten we je al kennis maken met de elektronica van Bros Bros, het project van Antwerpenaar Bert Callens. De man die in juni 2018 een carrière-switch besloot te maken, na zo’n 20 jaar muzikant te zijn, lanceerde eerder al single ‘No More’, dat reeds goed is voor zo’n 215.000 streams op Spotify. Ook singles ‘Melodie’ en ‘Red Light’ wisten het reeds erg goed te doen op streamingdiensten.

  Debuut EP ‘The Journey’ opent met het instrumentale ‘Let’s Stroll’. Een track die keurig balanceert op een zware baslijn, die als een schim contrasteert met de vrolijk klinkende synth-lead. Bros Bros heeft een erg opvallende manier van werken. Zo bracht hij de laatste maanden verschillende instrumentals uit, die zich af en toe vertalen naar een nieuwe versie mét vocalen. Zo werd ‘Champion’ eerder uitgebracht als B-kant bij ‘Melodie’, maar geniet de track nu van vocalen van Antwerpenaar David Jahmill. “Door instrumentals naast de singles uit te brengen, ben ik in contact geraakt met verschillende artiesten die met mij wouden samenwerken. Dat is hoe ‘Champion’ een echte track is geworden met vocalen, tezamen met een nieuwe structuur en mix”, zo legt de man zelf uit.

  Bros Bros deinst er op deze ‘The Journey’ niet voor terug om talent uit eigen land kansen te bieden. Zo hoor je op ‘No More’ de vocalen van Jon the Gold. Een erg geslaagde mix, wat ons betreft. ‘For My Money’ is dan weer een samenwerking met Fred Gata én we waarschuwen je nu al: deze track is een kanjer. Het verslavende refrein, dankzij de vocals van Gata, en de onweerstaanbare beats van Bros Bros nestelen zich zo in je gehoor om er de komende uren niet meer uit te verdwijnen. ‘Red Light’ beschreven we eerder al als de soundtrack voor een groovy autorit. Bros Bros combineert naar hartenlust elektronica en urban sounds. Damn! Afsluiter op ‘The Journey’ is, het eerder als single uitgebrachte, ‘Melodie’. De track is een samenwerking met Darell Cole. Smooth en groovy: een perfecte afsluiter.

  ‘The Journey’ toont het talent van Bros Bros om elektronica en urban sounds te vermengen naar catchy tracks die nogmaals tonen hoe getalenteerd ons land is. We zijn reeds benieuwd naar het volgende wat Bros Bros ons brengt. Op ‘The Journey’ van een internationale carrière lijkt hij met deze debuut EP alvast goed op weg.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  'The Journey' toont het talent van Bros Bros om elektronica en urban sounds te vermengen naar catchy tracks die nogmaals tonen hoe getalenteerd ons land is. We zijn reeds benieuwd naar het volgende wat Bros Bros ons brengt. Op 'The Journey' van een internationale carrière lijkt hij met deze debuut EP alvast goed op weg. Bros Bros - EP 'The Journey': Bounce beats voor het betere avondje uit (★★★★)