More

  Bring Me The Horizon ‘Post Human: Survival Horror’: Muziek in de overtreffende trap (★★★★½)

  -

  Bring Me The Horizon heeft een nieuwe EP uitgebracht, ‘Post Human: Survival Horror’. Het is de eerste van vier in de reeks ‘Post Human’. De EP bevat vier collabs, namelijk met Yungblud, Babymetal, Nova Twins en Amy Lee (zangeres van Evanescence). De muziek is zoals altijd bij de band in totaal eigen stijl, maar grijpt weer meer terug naar de hardere rock en heeft veel elektronische invloeden. 

  Sterk Begin

  ‘Post Human: Survival horror’ start meteen veelbelovend met ‘Dear Diary’. Een sterkere start kan je je niet inbeelden. Zanger Oliver Sykes haalt zijn metalstem weer boven. Met lyrics als ‘God is a shithead and we’re his rejects’ is de toon meteen gezet. Deze band mag niet onderschat worden.

  Het volgende wat we horen is een Bulgaars vrouwenkoor. Bij de meeste nummers zou dat voor mij een reden zijn om weg te klikken, maar niet bij ‘Parasite Eve’. Het gebruik van deze muziek toont ons nog maar eens de genialiteit van de band. Wauw. Het nummer gaat lekker pompeus verder. Wat een genot. Het nummer lijkt vol referenties te zitten naar de coronapandemie, zoals ‘Hope I don’t sneeze, I don’t…*niest*’. Toch werd het nummer al vroeger geschreven. Helderziend?

  ‘Teardrops’ gaat over depressie en angsten. Oliver Sykes klinkt in het begin dan ook kwetsbaarder dan we van hem gewoon zijn. Toch geeft het nummer me dansvibes. Het is licht hypnotiserend en sleurt je mee. Sykes omschrijft het nummer in NME als iets van het beste dat ze ooit gemaakt hebben, zowel muzikaal als tekstueel.

  Collab

  En dan is het hoog tijd voor de eerste collab, deze keer met niemand minder dan Yungblud. Het gaat over onderdrukking en haat door wereldleiders en de maatschappij. Het is een sterk nummer, met twee stemmen die goed bij elkaar gaan. De ease van Sykes, gecombineerd met de hyperactiviteit van Yungblud geeft een verrassend, maar fijn resultaat.

  ‘Itch for the Cure (When Will We Be Free?)’ is meer een kort interlude, dat leidt naar het volgende nummer. ‘Kingslayer’ is een samenwerking met Babymetal, een Japanse groep. Je kan er je twijfels bij hebben, maar het werkt wel. Zelfs de stukken Japanse tekst storen niet. Het nummer is hard en agressief, maar de vrouwenstemmen breken dat.

  De volgende song heet ‘1×1’ en is een samenwerking met Nova Twins. Het is dansbaar en klinkt vrolijker, hoewel de tekst dat tegenspreekt. Weer een geslaagde samenwerking.

  Radio

  Met ‘Ludens’ krijgen we een nummer om even wat rustiger te worden. Het is nog steeds aan de harde kant, maar minder dan de rest van het album. ‘Ludens’ heeft alles in zich om een hit te worden. Het kan zo op de radio gespeeld worden.

  Het laatste nummer ‘One Day the Only Butterflies Left Will Be in Your Chest as You March Towards Your Death’ (hele mond vol) is een samenwerking met Amy Lee, de zangeres van Evanescence. Het nummer is een prachtige afsluiter. Het is veruit het rustigste nummer van het album, wat voor een mooie afsluiter zorgt. Hun stemmen passen perfect samen en het nummer is een prachtig geheel. In de song is Lee moeder aarde, terwijl Sykes de mensheid is. Het gaat over hoe de mensheid de aarde kapot maakt, en blijft kapot maken.

  Post Human: Horror Survival is een geniale EP. Bring Me The Horizon overtreft zichzelf zonder enige twijfel. De samenwerkingen zijn goed gekozen en werken ook echt. De nummers vormen een mooi geheel. Zeker iets om volledig te luisteren. Dit soort muziek moet vaker gemaakt worden. Wij zijn fan!

   

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Post Human: Horror Survival is een geniale EP. Bring Me The Horizon overtreft zichzelf zonder enige twijfel. De samenwerkingen zijn goed gekozen en werken ook echt. De nummers vormen een mooi geheel. Zeker iets om volledig te luisteren. Dit soort muziek moet vaker gemaakt worden. Wij zijn fan!Bring Me The Horizon 'Post Human: Survival Horror': Muziek in de overtreffende trap (★★★★½)