Botanique maakt 60 nieuwe namen bekend voor Les Nuits: Sébastien Tellier, Lianne La Havas en Trixie Whitley

Van 29 april tot 10 mei vindt stadsfestival Les Nuits in Botanique plaats. De organisatie maakte vandaag 60 nieuwe namen bekend voor Les Nuits 2020. 

Les Nuits Botanique vult vandaag zijn programma verder aan met meer dan 60 namen. Het programma van de komende editie is daarmee bijna rond. Beginnen doen we met de grote namen: de Franse superster Sébastien Tellier, De Britse soul-popdiva Lianne La Havas, de Estse rapper Tommy Cash, een post-punkavond met onder meer black midi en Protomartyr, singer-songwriter Sophia met band en Trixie Whitley (die laatste twee op dezelfde avond).

Minifestival binnen festival

Verder zijn er een hele hoop speciale projecten. In samenwerking met Metadrone organiseert Botanique op 7 mei voor het eerst een minifestival binnen het festival. Eén ticket geeft toegang tot drie zalen, waar heavy-rockbands als Graveyard, 1000mods en Black Rainbows hun aantrede maken.

Yael Naim speelt dan weer in de Kerk van Laken, pianist Bernard Lemmens verzorgt een klassieke post-Nuits-set en Chouk Bwa & the The Ångströmers brengen hun rituele Haïtiaanse muziek in een laatavondshow en de volgende ochtend de Bota Kids versie.
De getalenteerde beatmaker Ashley Morgan, ambientrevelatie Adriaan De Roover en Offo Vrae, een nieuwe project van Jawhar, stellen exclusieve projecten (met de steun van Botanique) voor tijdens het festival. De Roover deelt de affiche met Félicia Atkinson. Op 6 mei ontvangen we in de Orangerie een delegatie van PC Music, het meest invloedrijke label in popmuziek het voorbije decennium. Dansen geblazen wordt het ook op 8 mei, wanneer na het optreden van Squarepusher en Plaid een futuristische club night uitbarst met op de line-up liveshows van houseproducer Jacques Greene, Brusselaar Buga en nieuwe electronicaster Slikback, net als dj-sets uit de stal van het excellente Oegandese label Nyege Nyege in de Rotonde. Ascendant vierge vervoegt verder de affiche van Gabber Modus Operandi.

Frankrijk stuurt gewoontegetrouw zijn beste beloften naar het festival.
Komen erbij overheen verschillende affiches: Nicolas Godin (van Air), Victor Solf (van Her), Lujipeka (van Columbine) The Pirouettes, Crystal Murray, Flèche Love, Silly Boy Blue, en zoveel meer.

Uit eigen land

Talent van eigen bodem moet gelukkig niet onderdoen. Deze nieuwe lichting omvat Absynthe Minded (release-concert), Blu Samu (release), Martha Da’Ro (release), The K. (release), Roscoe (avant-première), Noé, MEYY, Moka Boka en Echt!Voor zij die het graag wat weird hebben, pakken we uit met een paar kleppers. Mykki Blanco komt met een nieuwe plaat onder de arm naar de Orangerie, LYZZA brengt ervoor een live AV-set. Anna Meredith en Bing & Ruth dompelen het Museum respectievelijk onder in klassiek geïnspireerd maximalisme en minimalisme. Erika De Casier versterkt vervolgens de affiche van JFDR. Marina Satti & Fonés: een Griekse artpop-artieste met een polyfonisch koor die in eigen land razend populair is en wel eens de nieuwe Rosalía zou kunnen worden.

Tickets voor alle nieuwe concerten gaan in verkoop op vrijdag 7 februari om 11u op www.botanique.be

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in