More

  Bosum schotelt je een zoete dreampop single voor met ‘Cherry’

  Advertentie

  -

  Muziek van eigen bodem ondersteunen, dat blijven we de komende tijd doen. Binnenkort kiezen we iedere week een artiest via VI.BE. Inschrijven kan via hierCherry van Bosum is vandaag onze NXTPOP Must Discover.

  Bosum, dat is het dreampop project rond Tom Verbeeck. De muziek draait om dromerige vocals, zachte gitaren en zwevende synths. Afgelopen jaar behaalde de band een eerste bescheiden succes dankzij een cover van The Weeknd’s Blinding Lights. De single behaalde ruim 200.000 streams op Spotify.

  Sweet cherry

  Met Cherry brengt Bosum opnieuw eigen muziek uit. De song klinkt dromerig warm en doet verlangen naar meer. Zoet, maar net voldoende verfrissend om verslavend te zijn. Bosum schakelt met Cherry een versnelling hoger en stoomt zich klaar voor een mooie toekomst. Frontman Tom Verbeeck over hun nieuwe single: “Tijdens de lockdown trok ik me terug in mijn studio in mijn ouderlijk huis. Starend uit mijn raam, met zicht op weidse velden, kwam de inspiratie voor Cherry. Die song hing in de lucht. Een magisch songwriting moment.”

  “Door mijn tinnitus (oorsuizen) is het vaak moeilijk om rust te vinden, maar die lockdowns hebben mij de tijd en ruimte gegeven om muziek te creëren zonder afleiding. Ondanks het op veel vlakken voor veel mensen een zwaar jaar was, is deze song een ode aan de positieve kant van het leven. Er spelen zich veel drama’s af, maar tegelijkertijd zijn er veel mensen in mijn directe omgeving op zoek gegaan naar een nieuwe job, nieuwe uitdagingen, hebben ze een nieuwe passie ontdekt of zijn ze excessief beginnen sporten. Hopelijk kunnen mensen hoop vinden in deze song. Want betere tijden komen er echt wel aan. En snel. Ik voel het.” De nieuwe single Cherry is de tweede single van hun debuutalbum Ghostwood Country Club, dat uitkomt op 4 juni.

  Check single ‘Cherry’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer