More

  blackwave. @ Ancienne Belgique, AB: Dromen met ogen open (★★★★)

  -

  Op 3 december stelde blackwave. hun debuutalbum ‘ARE WE STILL DREAMING?’ voor aan een volle Ancienne Belgique. De show kende een ietwat moeizame start, maar barstte los naar het einde toe. De coole blackwave. arcadegame in de bar zorgde voor bonuspunten. 

  Cantrell moest er als support act voor zorgen dat het publiek opgewarmd geraakte. Een fluitje van een cent, moet hij gedacht hebben, want met zijn herkenbare teksten, persoonlijke speeches en ongelooflijke energie (met ‘Fo Five’ als hoogtepunt), had hij in geen tijd de hele zaal in zijn hand. De Amerikaanse rapper stond met dit optreden voor het eerst in een Belgische zaal, maar wij zijn er na deze performance wel zeker van dat we hem nog vaker zullen spotten in ons land. Haters en nee-schudders werden zonder pardon de deur gewezen, Cantrell had enkel zin in sfeer en gezelligheid. De positiviteit zat enorm hoog en dan moest blackwave. nog beginnen.

  Blackwave AB
  © Steven Elias

  Golf na golf

  Zoals een rustige zee kabbelt op een mooie zomeravond, zo voelde het eerste half uur van blackwave. voor ons aan. We kregen enkel nieuwe muziek voorgeschoteld, waarvan ‘GoodEnough’ als derde nummer het absolute hoogtepunt was. De rest van die dertig minuten waanden we ons in een heel degelijke loungebar, maar niet op een geweldig concert. De ommekeer brachten de twee Antwerpenaren met ‘SWISH’ en een aansluitende, opmerkelijke pianosolo. Tijd voor wat energie, moesten ze gedacht hebben, want wat een tsunami kregen we opeens over ons heen. Hit na hit volgden elkaar in sneltempo op. We konden dan ook bijna onze ogen niet geloven toen K1D, Caleborate en Cantrell opeens even mee kwamen feesten. Met ‘Up There’ tekende blackwave. voor het beste lied van de avond. Het feit dat ze hierbij al zingend, dansend en springend tussen het publiek gingen staan, had hier misschien iets mee te maken.

  Back to the roots

  Blackwave AB
  © Steven Elias

  2017. In dat jaar was het voor blackwave. allemaal begonnen met EP ‘Mic Check’ en het Antwerpse duo besloot dan ook om het concert gepast af te sluiten. Trouwe fans kenden ‘BIG Dreams’ als steevast openingsnummer, maar voor de nieuwe show werd deze hit gepromoveerd naar bisnummer en dat werd gesmaakt door het publiek. Duizenden telefoons gingen de lucht in, niemand wilde dit moment missen. Als afsluiter koos blackwave. na al die jaren nog steeds voor ‘Elusive’, want why change a winning team? Omdat David Ngyah, de zanger van het refrein, er deze keer jammer genoeg niet bij kon zijn, werd er beroep gedaan op het publiek. Misschien niet even zuiver qua klank, maar minstens zo sfeervol, zo bleek.

  Met dit concert toonde blackwave. nog maar eens dat ze zichzelf meer dan ooit een gevestigde waarde in het Belgische muzieklandschap mogen noemen. Kon je er vandaag niet bijzijn? Dan heb je volgend jaar een nieuwe kans om hen live aan het werk te zien. Op vrijdag 27 maart staan ze in Het Depot Leuven. Een week later, op 4 april, zijn ze te zien in Trix Antwerpen. Tickets voor deze concerten zijn te koop via de website van de zalen vanaf 5 december om 10 uur.

  Blackwave AB
  © Steven Elias
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Met dit concert toonde blackwave. nog maar eens dat ze zichzelf meer dan ooit een gevestigde waarde in het Belgische muzieklandschap mogen noemen.blackwave. @ Ancienne Belgique, AB: Dromen met ogen open (★★★★)