More

  © VRT - Geert Van Hoeymissen

  ‘Black-Out’ is de nieuwe fictieserie van Eén op zondag: wat als een kerncentrale gesaboteerd wordt?

  -

  Na ‘Undercover’ heeft Eén op zondag een nieuwe spannende fictieserie klaarstaan. In ‘Black-Out’ gaat het licht uit nadat een kerncentrale gesaboteerd wordt. Wat is er aan de hand? Dat moet hoofd van de dienst Anti-terrorisme Michael Dendoncker (Geert Van Rampelberg) uitzoeken.

  Vanaf 22 november kan je op Eén kijken naar een gloednieuwe misdaadreeks. Daarin wordt de dochter van de vrouwelijke premier Annemie Hillebrand (Sara De Roo) ontvoerd. Tegelijkertijd gaat het licht uit na de sabotage van een kerncentrale. Gaat het licht terug aan? Dan zal de dochter van de premier sterven. De hulp van Michael Dendoncker, hoofd van de dienst Antiterrorisme, wordt ingeroepen. Hij moet in het uiterste geheim haar dochter terugvinden en onderzoeken wie achter de black-out zit. Terwijl zij verstrikt geraakt in een politiek kluwen, tast hij in het duister.

  Sara De Roo als vrouwelijke premier / © VRT

  Meeslepende thriller

  Naast Geert Van Rampelberg en Sara De Roo in de hoofdrollen doen onder andere Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Nora Gharib, Michaël Pas, Ikram Aoulad, Violet Braeckman, Louis Talpe en Jelle De Beule mee in deze meeslepende nieuwe reeks. Joël Vanhoebrouck regisseerde, het scenario is van de hand van Philippe De Schepper, Geert Verbanck en Bas Adriaensen. De reeks haalde al een nominatie binnen voor de prestigieuze Prix Europa en Seriencamp in Duitsland. Olivier Goris, netmanager Eén: “Black-out is in de eerste plaats een heel meeslepende thrillerreeks. De makers en Eén werden geïnspireerd door een actueel thema namelijk het energievraagstuk. Dat ligt intussen al een paar jaar op tafel en blijft ook vandaag relevant. Tegen deze achtergrond is Black-out ontstaan. Het resultaat is een spannende reeks van eigen bodem met Vlaamse topacteurs én met internationale allure.”

  © VRT

  In de serie krijgen we dus een vrouwelijke premier met een opvallende Wilmès-look. “Als regisseur wilde ik die wereld zo authentiek mogelijk tonen. Bij de casting heb ik niet moeten twijfelen. Het was voor mij evident om Sara De Roo als eerste minister te casten. Een politica, een bezorgde moeder en een vrouw die een beslissing moet maken in een verscheurend dilemma: kies ik voor mijn land of kies ik voor mijn dochter?”, zegt regisseur Joël Vanhoebrouck. Daarnaast vult hij nog aan met: “Ook de keuze om Geert Van Rampelberg te casten als politiespeurder was de evidentie zelve. Hij is immers één van onze strafste en meest intuïtieve acteurs. Hij kan als geen ander een serie dragen en de kijker meenemen in het complexe politieonderzoek. Deze twee klasbakken hebben we kunnen omringen met verschillende straffe actrices en acteurs, te veel om op te noemen.”

  ‘Black-out’: vanaf 22 november elke zondag om 20.50 uur op Eén of via de VRT NU app.

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie