More

  Black Matte neemt ons mee op een duistere melodieuze reis met hun debuutsingle ‘Wake Up’

  -

  Met een combinatie van duistere melodieën en krachtige vocals in een techno jasje, brengt het Gentse elektronica duo Black Matte hun eerste single ‘Wake Up’. 

  Het unieke duo bestaande uit Maarten Vanooteghem en Arnaud Soetens bracht gisteren hun eerste single uit. Komende vanuit schrijfsessies tijdens de lockdown. Maarten zijn arrangement zorgt voor de dreigende sfeer en duistere melodieën, die weer gecomplimenteerd wordt door Arnaud zijn diepgaande vocals.

  De song is een authentieke omarming van het teruggrijpen naar de natuur, energie en vooral het ‘een’ zijn, waar wij als mensheid vandaan komen. Maar zeker ook nood aan hebben. Het is een herinnering aan Black Matte, maar ook iedereen wie de song hoort, om ‘from soul to soul’ te spreken en respectvol met elkaar om te gaan. Dit ongeacht geslacht, huidskleur, geld en afkomst. De lyrics zijn gevormd vanuit een spontane conversatie tussen Arnaud en zijn vader.

  Alternative Dance

  De song start met een techno beat, maar halverwege verandert deze. De song verrast ons dan met een energieke wisselwerking van instrumentatie, vocals en beats. De mannen van Black Matte smelten hun liefde voor techno samen met een backbeat, grimmige klanken en genre-brekende vocals die voor hun unieke stijl zorgen. Zij noemen dit: Alternative Dance.

  De exploratie van elementen uit verschillende genres zijn sterk en zorgen voor een krachtige dynamiek. Wij kijken uit naar meer werk van Black Matte. Maar in de tussentijd komt op woensdag 8 juli ook de verrassende muziekvideo van ‘Wake Up’ online.

  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie