Black Leather Jacket – ‘Tranquillizer’: Eentje om je weekend mee in gang te knallen (★★★½)

© Steven Elias

© Steven Elias

Het Antwerpse viertal Black Leather Jacket schopte het in 2017 tot de finale van ‘De Nieuwe Lichting’. Na overheerlijke singles ‘Village People’ en ‘Western World’ zijn ze er met hun langverwachte debuut ‘Tranquillizer’.

Je hebt ze ongetwijfeld ergens aan het werk gezien: de heren van Black Leather Jacket. Afgelopen zomer kende het viertal een goedgevulde festivalzomer met passages op o.a. Rock Zottegem, Rock Herk, Suikerrock, Boomtown en Crammerock. Eerder dit jaar bracht de band singles ‘Village People’, ‘Western World’ en ‘FFFreaks’ uit, waar vooral die eerste regelmatig op de nationale radio gedraaid werd.

In 2018 trokken de heren zich terug in de GAM Studios voor de opnames van hun langverwachte debuut ‘Tranquillizer’. Het resultaat: tien nummers, die zo’n dertig minuten knallende garagerock opleveren. Openen doen de heren op dit debuut met ‘Western World’. Black Leather Jacket blaast een verfrissende wind door de Vlaamse polderrock: kraakheldere garagerock, fel gepeperd tot een vette, internationaal klinkende sound. Jaag ‘Western World’ maar eens loeihard door je woonkamer, het stelt zeker niet teleur.

Eenzelfde explosiviteit hoor je op ‘Dead Soul’. Een song die al snel smeekt om jouw rock-afspeellijst in te duiken: tegelijk stevig, melodisch én memorabel. Volgende op het programma is het sublieme ‘Village People’. Met zijn 2’14” een song die, wat ons betreft, een stuk langer mocht duren. Een song die je spontaan visioenen geeft van rond klutsende pils op een ruige en duistere clubshow.

Dat het viertal ook andere invloeden niet schuwt, tonen zo op het in noise-bedruipte ‘FFFreaks’. Op tweedelige afsluiter ‘A Burn Child Dreads Fire’ tonen de heren een zachtere kant van hunzelf die we wel kunnen smaken. Blijf ook even luisteren nadat de muziek ten einde lijkt te lopen, want de heren hebben nog een erg speciale verrassing in petto. Angels godverdoemme! 

Black Leather Jacket bewijst met hun debuutplaat ‘Tranquillizer’ een veelzijdigheid te bezitten vol sublieme gitaren, pompende baslijnen en explosieve drums. Van het soort die onze zaterdagavond in gang mag doen knallen en onze geluidsboxen even aan flarden doet schieten. Net zoals het hoort.

Black Leather Jacket speelt op 29.11 een releaseshow in Trix (uitverkocht), ze staan de dag erna in AB als voorprogramma van Wallace Vanborn, op 4.12 in Nosta (Opwijk) en op 7.12 in Warande (Turnhout). Alle informatie via hun Facebookpagina.

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
Black Leather Jacket - 'Tranquillizer'
black-leather-jacket-tranquillizer-eentje-om-je-weekend-mee-in-te-knallen-%e2%98%85%e2%98%85%e2%98%85%c2%bdBlack Leather Jacket bewijst met hun debuutplaat 'Tranquillizer' een veelzijdigheid te bezitten vol sublieme gitaren, pompende baslijnen en explosieve drums. Van het soort die onze zaterdagavond in gang mag doen knallen en onze geluidsboxen even aan flarden doet schieten. Net zoals het hoort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in