Black Box Revelation in AB: knetterend rockspektakel

Zanger-gitarist Jan Paternoster en co zetten afgelopen vrijdag de Ancienne Belgique in vuur en vlam. Naast drummer Dries Van Dijck had ook Jasper Morel, nieuw gezicht bij BBR, er veel goesting in. Drie rockers in topvorm met een sterke nieuwe plaat (Tattooed Smiles) bezorgden de AB een memorabele avond.

Opwarmen deden we met De Nieuwe Lichting-winnaar Mooneye. Wie vijf West-Vlaamse jongeheren verwachtte, keek toch even raar op toen singer-songwriter Michiel Libberecht het podium alleen opkwam met de woorden “Goeienavond, ik ben Mooneye!”. Teleurstellen deed de jonge songschrijver echter niet, en al zéker niet voor zijn eerste keer in de AB. Thinking about leaving? Wij dachten het niet!

Tattooed Smiles: melancholisch meesterwerk

Sinds de komst van Highway Cruiser in 2015 rekenen we Jan Paternoster en Dries Van Dijck tot een van de beste Belgische rockbands van het moment. Het duo wist met schroeiende gitaren en pure, ruige rock menig muziekhart te veroveren. Het enthousiasme was dan ook groot toen hun nieuwe plaat Tattooed Smiles op 26 oktober de wereld werd ingestuurd. Snel werd duidelijk dat de twee het deze keer over een andere boeg gooiden. Persoonlijker dan ooit brachten ze de Ancienne Belgique in hogere sferen.

Kick The Habit was de ideale opener voor wat beloofde een mooie avond te worden. Dat vermoeden werd al snel bevestigd toen de eerste noten van het prachtige Mama Call Me, Please werden ingezet. Onmiddellijk daarna knalde de meezinger High On A Wire door de boxen die de AB in brand zette. Met Lazy St schakelden we voor even een versnelling terug, ideaal om terug op adem te komen. De ruige gitaarrifs van Built To Last kwamen ook zonder Seasick Steve goed tot hun recht.

Nostalgisch meegebrul

Na een stevige start doken we even terug in de tijd naar 2015 om de plaat Highway Cruiser van onder het stof te halen. Als eerste was Gloria aan zet, al was dat nog maar een opwarmer. Al snel volgde War Horse waarbij het dak er pas écht af ging. Toen de drie het refrein tot vier keer toe hernamen, wist het publiek niet langer blijf met zichzelf. Na de grootste hits van de vorige plaat, waren de nieuwe singles Tattooed Smiles en Blown Away aan de beurt. Dat de Dilbekenaren de afgelopen jaren niet stil zaten, werd het publiek gisteren goed in de oren geknoopt.

Naar het einde van het concert was er nog plaats voor wat nostaligsch meegebrul op Never Alone / Always Together. En eindigen, dat deden we op een hoogtepunt. Een luidkeels enthousiast publiek verraadde dat I Think I Like You na twaalf jaar nog steeds publiekslieveling is. Memorabel en nét zoals we hadden verwacht. De mannen van Black Box Revelation stellen zelden teleur.

Tot slot kreeg het publiek nog Gravity Blues en Laisser Partir voorgeschoteld. Afsluiten deden de rockers met een tweede keer Tattooed Smiles. Jammer, want een voorgaande hit zoals Live Forever had daar ook niet misstaan. Maar goed, de drie speelden een heerlijke show die de AB een avond lang omtoverde tot een verrukkelijke rocktempel.

Black Box Revelation speelt vanavond (16/3) hun laatste show in Ancienne Belgique.

Setlist Black Box Revelation – Ancienne Belgique (15/03)

Kick The Habit
Mama Call Me, Please
High On A Wire
Lazy St
Built To Last
Gloria
War Horse
Tattooed smiles
Blown away
Bur-bearing heart
Never alone / always together
Damned body
Love licks
My perception
I think I like you

Gravity blues
Laisser partir
Tattooed smiles (reprise)

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
Black Box Revelation @ AB
black-box-revelation-in-ab-knetterend-rockspektakelMet schroeiende gitaren, een knallende drum en Paternoster's ruwe stem, maakte BBR er een onvergetelijke avond van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in