More

  Black Box Revelation @ De Roma, Antwerpen: “Met sterk gitaarspel kan je nooit iets verkeerd doen (★★★★)

  Advertentie

  -

  ‘Tattooed Smiles’, het laatste album van Black Box Revelation is al meer dan een jaar uit. Toch hadden ze het nog steeds niet voorgesteld in Antwerpen. Dat maakten ze donderdag goed in De Roma. 

  Black Box Revelation is een band met tonnen ervaring. Dat kan je aan hun hele optreden merken. Ze zijn zelfverzekerd en weten heel goed wat ze doen. De groep rond Jan Paternoster slaagt erin om te starten met ‘Kick The Habit’, een rustiger, blues-achtig nummer. Toch hebben ze vanaf de eerste noot het publiek mee. Zoiets vereist talent, en dat hebben de mannen op het podium met bakken.

  De nummers van het nieuwe album worden al heel vroeg in de setlist gespeeld. Dat was duidelijk een goed idee. ‘Tattooed Smiles’ is namelijk niet het meest typische album van de band. Het is donkerder en je merkt er duidelijk de blues-invloeden in. Erg slim om met deze nummers te starten. Black Box Revelation bouwt een soort spanning op, die volledig losbarst bij de grootste hits. Bij ‘Gloria’ deed het publiek het achtergrondkoor perfect na, en ‘War Horse’ werd voortdurend hervat doordat de fans maar bleven meezingen. De sfeer zat duidelijk goed.

  https://www.instagram.com/p/B43YNcMAqok/

  Ook instrumentaal is Black Box Revelation enorm sterk. Zo startten ze ‘Blown Away’ met een dramatisch instrumentaal intermezzo. Een genot om te horen. Maar met sterk gitaarspel kan je natuurlijk nooit iets verkeerd doen. De set sloten ze sterk af met ‘High On A Wire’ en ‘I Think I Like You’, twee meezingers van formaat. Dat deed het publiek verlangen naar meer.

  En ze kregen ook meer. De groep keerde terug voor nog drie extra nummers. Spijtig daaraan was dat ze de meeste van hun hits al gespeeld hadden, en er dus onbekendere nummers kwamen zoals ‘Sealed With Thorns’ en ‘Love Licks’. Dat was een lichte domper. In ‘Sealed With Thorns’ zat wel een muzikaal stuk (van zo’n dikke tien minuten) waarin de gehele band volledig los ging. Dat was geweldig om te zien en maakte de nummerkeuze toch terug goed. Als allerlaatste nummer speelden ze dan nog ‘Set Your Head On Fire’. Dat kon toch opnieuw meegezongen worden door het grootste deel van de zaal en was een fijne afsluiter.

  Black Box Revelation is een band waar je nog lang van zal blijven horen. Ze zijn puur én echt. Live is de band sterker dan op hun albums, niet te missen concerten wat ons betreft.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Black Box Revelation is een band waar je nog lang van zal blijven horen. Ze zijn puur en echt. Live is de band sterker dan op hun albums, dus hun concerten geven zeker een meerwaarde. Black Box Revelation @ De Roma, Antwerpen: "Met sterk gitaarspel kan je nooit iets verkeerd doen (★★★★)