More

  Birgit Van Mol neemt afscheid van VTM Nieuws (maar heeft al een nieuw programma)

  Advertentie

  -

  VTM Nieuws neemt afscheid van Birgit Van Mol. Dat kondigde de nieuwsdienst vandaag zelf aan. Ze zal zich voortaan toeleggen op Telefacts en krijgt een eigen interviewreeks. 

  Voor Birgit Van Mol breekt er een drukke periode aan. Naast Telefacts Zomer en Telefacts zal ze zich toeleggen op een eigen interviewreeks die ze zal maken voor News City, dat is het samenwerkingsverband boven de nieuwsmerken van DPG Media, onder andere HLN, De Morgen en VTM Nieuws nemen daar aan deel. Het betekent voor Birgit een afscheid van VTM Nieuws, maar meteen ook een nieuwe start. “Een eigen interviewreeks waarbij je kan focussen op diepmenselijke verhalen en tijd krijgt om mensen langere tijd te interviewen, wie droomt daar nu niet van?”, legt Birgit uit.

  “Voorts blijf ik doen wat ik altijd al deed: Telefacts en opnieuw Telefacts Zomer, Rode Neuzen en opleidingen voor jonge talenten. Dat is een mooi takenpakket. Na 23 jaar op de ankerstoel is  het niet slecht om een frisse wind door mijn carrière te laten waaien. Maar ik blijf in dezelfde studio en bij  News City. Dat blijft allemaal hetzelfde. Ik moest even nadenken over de vraag van de directie, maar nu zeg ik voluit: Laat maar komen!”

  Door de nieuwe plannen van Birgit en de vakantieperiodes van verschillende ankers, zullen Birgit Herteleer en Faroek Özgünes bijspringen bij VTM Nieuws. Birgit Herteleer zal de hele zomer lang het VTM Nieuws van 13 uur presenteren. Vanaf het najaar keert ze opnieuw terug naar het veld als journaliste.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer