‘Bird Box’ op Netflix: wildwatervaren met een geblinddoekte Sandra Bullock

Foto: © Netflix

© Netflix

Door de hete adem van concurrenten Amazon en Disney, investeert Netflix de laatste tijd steeds meer in eigen Netflix Originals. Dat doen ze deze keer met sci-fi thriller Bird Box. Een sterrencast met onder andere Sandra Bullock, Trevante Rhodes, en John Malkovich, kan je erin aan het werk zien. Een excellente film voor een luie avond. 

Dat Netflix zich ook wilt profileren, als de plek waar je de beste films kan zien, wordt al langer duidelijk. Ook voor deze ‘Bird Box’ zijn kosten nog moeite gespaard. De film beschikte over een budget van 19,8 mijoen dollar. Een post-apocalyptische film, waar je al snel de vergelijking met ‘A Quiet Place’ maakt, is desondanks een entertainende prent.

Spoiler alert: lees niet verder als je niets wilt lezen over het verhaal

Sterrencast 

De wereld van ‘Bird Box’ is eentje waar je niet bepaald gelukkig van wordt. Bij het aankijken van mysterieuze wezens, krijg je namelijk onverbiddelijk suïcidale gedachten. Mensen gooien zich plots doelbewust voor een aanstormende vuilniswagen of gaan in een brandend voertuig zitten. Een zwangere Sandra Bullock weet zich in een villa, samen met onder andere een achterdochtige Malkovich en een verzoenende Rhodes, schuil te houden. Oh ja, er was zelf plek voor Machine Gun Kelly.

Al snel beseft de groep, dat wie naar de wezens kijkt, zichzelf niet meer onder controle heeft. Om zich te beschermen tegen het kwaad, besluiten ze dan ook alle ramen te bedekken en zichzelf te blinddoeken. Een uitstapje naar de supermarkt leert hen dat mentaal gestoorden immuun zijn voor de wezens en dat ze niets liever willen dan dat iedereen naar de wezens kijkt. Uiteraard loopt er na verloop van tijd, allerlei mis. Wat volgt is een reeks tijdssprongen tussen het leven in groep, en de vlucht van Bullock en twee kinderen, Boy en Girl op een rivier.

Horror-domheid

‘Bird Box’ doet je quasi heel de tijd op het puntje van je stoel zitten. Dat de personages niet de meeste diepgang hebben en dat het verhaal zich als snel uit de doeken doet, hebben we Bullock & Co al lang vergeven. Dankzij de enorme portie spannende scènes vliegt de tijd voorbij. Vooral de sterke prestatie van Bullock en haar twee kids: Boy en Girl maken ons oprecht blij. En oh ja, gelukkig lijden de personages niet – al te veel – aan horror-domheid. Netflix heeft met ‘Bird Box’ een sterke blockbuster, geen Oscar-materiaal, maar wel aangenaam voor een avondje bankhangen.

‘Bird Box’ is vanaf nu te bekijken op Netflix. 

Lees ook:

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
'Bird Box' - Susanne Bier
bird-box-op-netflix-geblinddoekte-sandra-bullock-2In 'Bird Box' probeert Sandra Bullock haar twee kids Boy en Girl te redden uit de klauwen van mysterieuze wezens. Sterke prestatie, in combinatie met een topcast. Fijne prent voor een avondje bankhangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in