More

  Binnenkort kan je een Pukkelpop-mondmasker kopen (en je steunt daarmee het goede doel)

  Advertentie

  -

  Mondmaskers zien we meer en meer in het straatbeeld opduiken, nu ze verplicht zijn op het openbaar vervoer en de school. Binnenkort kan je ook een echt Pukkelpop-mondmasker dragen. De organisatie zal mondmaskers verkopen ten voordele van een aantal goede doelen.

  Het Pukkelpopfestival zal deze zomer niet doorgaan. De organisatie heeft daardoor nog méér dan een jaar tijd om de volgende editie voor te bereiden. Omdat ze plots in een zwart gat vielen, bedachten ze een andere uitdaging om te volbrengen. “Omdat de voorbereidingen voor Pukkelpop 2020 plots stil vielen, zijn we samen met onze medewerkers op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Al snel kwamen we bij mondmaskers terecht”, legt festivalorganisator Chokri Mahassine uit.

  “We wilden graag iets doen voor onze Pukkelpoppers, voor de dienstverleners, voor kwetsbare jongeren die nu extra steun kunnen gebruiken. Sociaal engagement speelt een cruciale rol binnen onze organisatie, het moest dus wel verder gaan dan “gewoon” financieel ondersteunen”, aldus Mahassine.

  Goede doel

  Binnenkort kan je dus een echt Pukkelpop-mondmasker bestellen en bij de aankoop steun je dubbel. “Onze mondmaskers hebben we besteld via Think Pink. Think Pink België verkoopt stoffen maskers die je kan laten personaliseren. 80% van hun opbrengst gaat naar de strijd tegen borstkanker”, vertelt Chokri Mahassine. Hij vult aan: “Met onze eigen verkoop steunen we Rap op Stap Limburg, een reisbemiddelingsbureau voor mensen met een beperkt budget. Je kan er vakanties, daguitstappen, sport- en cultuuractiviteiten boeken. Rap op Stap Limburg zorgt er elk jaar voor dat jongeren met weinig of geen geld naar o.a. Pukkelpop kunnen komen.”

  De mondmaskers zullen gratis ter beschikking gesteld worden van het nabijgelegen Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Dat werd de laatste maanden zwaar getroffen door het coronavirus.  “We hebben een speciale band met het Jessa Ziekenhuis. Tijdens Pukkelpop kunnen we dag en nacht op hen rekenen en de afgelopen maanden is onze bewondering voor het verplegend personeel alleen maar gestegen. Daarom schenken we hen graag enkele honderden mondmaskers, een functionele blijk van dank, zeg maar”, sluit Chokri Mahassine af. Het gaat niet om chirurgische maskers, dus ze kunnen enkel dienen voor de vrije tijd van de personeelsleden.

  10 euro

  Het PKP-mondmasker bestaat uit drie lagen, waarvan een antibacteriële (op basis van zilverionen) interne laag. Het masker kan tot 50 keer gewassen worden en zal 10 euro per stuk kosten. De maskers zijn binnenkort te koop via www.pukkelpop.be.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer