More

  Billie Eilish draait roer om met ‘Your Power’

  -

  Toen Billie Eilish haar haren blond verfde, leek ze officieel met haar gedachten in een nieuw tijdperk te zitten. Wij wachtten ongeduldig af hoe dat tijdperk er uit zou zien. Het mysterie is nog niet volledig opgelost, maar na haar nieuwe lied Your Power is het duidelijk: Eilish beperkt zich niet tot één muziekstijl, en haar zwoele stem betovert hoe dan ook.

  Enkele dagen geleden kondigde Billie Eilish haar nieuwe album Happier Than Ever aan. Een zeer verschillende en iets luchtigere titel dan haar vorige When We All Fall Asleep, Where Do We Go? waardoor velen al nieuwsgierig uitkeken naar de single die vandaag uitkwam.

  Never before

  Nog nooit voelde Eilish zo veel liefde voor een album, verkondigde ze in haar post op sociale media. “this is my favorite thing i’ve ever created and i am so excited and nervous and EAGER for you to hear it”, klonk het.

  Haar vorige album was donker en reflectief op alle mogelijke vlakken, waardoor we niet goed wisten wat te verwachten. Aan de titel en de cover te zien, leek het een stuk luchtiger dan haar vorige werk. En Eilish – die in haar documentaire zeer duidelijk in beeld kwam als perfectionist – is zelf zeer enthousiast over haar nieuwe productie, waardoor we nog benieuwder worden naar welke nummers er op Happier Than Ever staan.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door BILLIE EILISH (@billieeilish)

  Een roos met doornen

  Your Power is haar nieuwste single die je bijna verbijsterd achterlaat. Een stuk luchtiger en ‘zweveriger’ dan haar eerdere muziek. Maar laat je niet verraden door de vredige gitaar op de achtergrond. Het lied klinkt mooi en onschuldig tot je naar de liedtekst luistert. Zoals gewoonlijk slaagt Eilish er in om een serieus en belangrijk onderwerp aan te halen op de beste manier mogelijk: met muziek die de waarheid vlak voor je neus houdt.

  Waar het lied over gaat? Op basis van wat wij hoorden, gaat het lied over een meisje dat een relatie aanging met iemand ouder dan haar. Hoe verder je in het liedje komt, hoe beter je begrijpt waarover ze zingt. Vanuit ons perspectief leek het zelfs te gaan over een leerkracht die met een leerling uitging. Zeker vanwege deze elementen:

  • “Try not to abuse your power”
  • “She was sleeping in your clothes, but now she’s got to get to class”
  • “I thought I was special”
  • “you made me feel like it was my fault you were the devil”
  • “Does it keep you in control for you to keep her in age?”
  • “Will you only find out if it turns out that they kill your contract?”
  • Af en toe klinken ook sirenes in het liedje, wat zeker en vast kan samenhangen met het feit dat het hartstikke illegaal is.

  Naast het duidelijke thema van daten met een minderjarige, is het lied dus erg open voor interpretatie. Er zijn namelijk heel veel mensen wiens contract zou eindigen als ze betrapt werden op dit soort zaken. Waar denken jullie dat het over gaat?

  Vals gevoel van veiligheid

  Hoewel dit lied opvallend rustig en sfeerrijk aanvoelt, valt af te wachten of dat voor het hele album zal gelden. Is ze echt blijer dan ooit? Of gebruikt ze de woorden op een ironische manier? Bij Billie Eilish weet je maar nooit… Wie weet staat Happier Than Ever vol nummers die je sprakeloos of snikkend achterlaten.

  Wij zijn alvast heel nieuwsgierig naar het album, en draaien dit nummer op repeat. Happier Than Ever verschijnt op 30 juli in de winkels.

  Luister hier zelf naar het nieuwe lied:

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie