More

  Benefietactie ‘United For Ukraine’ aan Atomium levert 100.000 euro op voor Oekraïne

  © Stijn De Grauwe

  Benefietactie ‘United For Ukraine’ aan Atomium levert 100.000 euro op voor Oekraïne

  -

  Donderdag kleurde het Atomium geel en blauw ter gelegenheid van de benefietactie van 14 Belgische festivals en nightlife organisaties. Ze slaagden erin om 4.000 bezoekers samen te brengen en 100.000 euro te verzamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

  Op slechts enkele dagen tijd staken meer dan 14 Belgische festivals en nightlife organisaties o.l.v. Hangar en Paradise City de handen uit de mouwen voor een uniek openluchtfestival met als doel geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Samen met de Stad Brussel slaagden ze erin om meer dan 4.000 bezoekers samen te brengen om de oproep tot vrede te ondersteunen.

  Met een blauw-geel verlicht Atomium op de achtergrond had het evenement niet op een meer symbolische locatie kunnen plaatsvinden. Energieke DJ-sets van artiesten zoals Charlotte de Witte, Lefto, AliA en DC Salas zorgden voor een aparte sfeer. Het hoogtepunt van de avond was het aantreden van de Oekraïense zangeres Ana Fantana die het Oekraïense volkslied bracht – een krachtig moment van ontroering en solidariteit.

  100.000 euro

  De inspanning van meer dan 22 organisaties, 80 vrijwilligers en 30 leveranciers leverde maar liefst 100.000 euro op. De volledige opbrengst gaat naar Underground4Ukraine, een non-profit die zich inzet voor de slachtoffers van de oorlog. De organisatie gaat nog meer organiseren. “Het evenement van donderdag 10 maart was nog maar het begin – de eerste van vele inspanningen van de Belgische underground nightlife scene om haar stem te laten horen tegen oorlog en onrechtvaardigheid”, schrijven ze in een statement.

  Ze roepen iedereen op om een bijdrage te leveren. Je kan een lijst van betrouwbare hulporganisatie via hier vinden.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer