More

  Ben jij het nieuwe talent van DPG Media? Redacties lanceren ‘News City Academy’

  Advertentie

  -

  Ben je gebeten door nieuws en actualiteit? Heb je een scherpe pen of droom je ervan te schitteren met video of audio? En ben je aan je laatste maanden als student bezig of onlangs afgestudeerd? Dan is er goed nieuws, want vanaf vandaag, woensdag 24 juni, gaat News City – dat zijn alle nieuwsredacties van DPG Media – op zoek naar het nieuwstalent van morgen.

  De redacties lanceren ‘News City Academy’, een unieke, betaalde stage van zes maanden op de redacties van onder meer HLN, VTM NIEUWS en Dag Allemaal. De traineeship geeft pas afgestudeerden de kans om hun talent te tonen en een individuele training op maat te krijgen. Nicholas Lataire, adjunct-directeur News City: “Ze zullen brainstormen met onze journalisten, artikels, reportages, radioberichten en video’s maken en opbouwende feedback krijgen van onze hoofdredacteuren en chefs. We geven hen dus écht een journalistiek bad.”

  De talenten krijgen de kans om mee te lopen met nieuwsmakers als VTM NIEUWS-gezichten Freek Braeckman, Faroek Özgünes en Lies Vandenberghe, politiek journalisten bij HLN Isolde Van den Eynde en Jan Segers, chef voetbal HLN Stephan Keygnaert, technologiejournalist VTM NIEUWS Kenneth Dée en showbizzredacteur HLN Jelle Brans, die hun tips & tricks delen. Freek Braeckman, nieuwsanker VTM NIEUWS: “Leren door te doen en het ook samen te doen, dat is de opzet van de News City Academy. In de rol van mentor wil ik jong talent vooral op weg helpen op de werkvloer door hen professioneel advies te geven tijdens dit groeitraject.”

  Wie kan deelnemen?

  De News City Academy richt zich op pas afgestudeerde studenten uit een brede waaier aan opleidingen zoals journalistiek, economie, geschiedenis, rechten, wetenschappen,… Studenten kunnen zich kandidaat stellen door zich te registeren via newscityacademy.be tot en met 7 juli. Nadien ontvangen ze online opdrachten en worden enkele kandidaten uitgenodigd voor een gesprek met de hoofdredactie. Uiteindelijk starten zes deelnemers in oktober aan hun betaalde stage van zes maand bij de News City Academy.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer