More

  Belgische popprinses Emma Bale is helemaal terug met nieuwe single ‘Joan’

  Advertentie

  -

  Het was al een tijd geleden dat we iets vernomen hadden van Emma Bale. Het laatste wapenfeit van de zangeres was het dansbare ‘Cut Loose’ in 2018. De zangeres werkte de laatste maanden naarstig aan nieuwe muziek en toont daar vrijdag het eerste resultaat van in de vorm van nieuwe single ‘Joan’. 

  Met hits als ‘Run’, ‘Curaçao’, ‘Worth It’ en ‘Cut Loose’ stond Emma Bale op jonge leeftijd meteen aan de top van de Belgische popmuziek. In 2017 werd ze de jongste MIA-winnares ooit en nam ze de award voor ‘Beste Solo Vrouw’ mee naar huis. Datzelfde jaar was ze te zien in de Dance Hall op Pukkelpop, speelde ze voor een uitverkochte AB Club en een jaar later speelde ze haar eerste show op Rock Werchter.

  Dat Emma Bale sterker dan ooit terug is, bewijst ze met haar nieuwe single ‘Joan’. Het nummer verwijst naar de iconische en heroïsche Franse vrijheidstrijdster Jeanne d’Arc die letterlijk tot het uiterste ging om haar doel te bereiken. Emma heeft zich steeds enorm aangetrokken gevoeld door haar verhaal. De song ‘Joan’ gaat over een jonge vrouw die met haar wilskracht iemand wil overtuigen om er samen met haar helemaal voor te gaan. Hoe zwaar de last ook is: “Why don’t you share the load, yeah. My heart is strong enough”. Net zoals haar illustere voorbeeld is ze bereid om tot het uiterste te gaan om dat doel te bereiken.

  De track combineert de kenmerkende, dansbare elektronica, die we eerder hoorden op ‘Cut Loose’. ‘Joan’ drijft op een verslavende beat, tal van intrigerende synths en backing vocals. Emma Bale overtreft zich op ‘Joan’ alweer en bewijst nog steeds een van de sterkhouders van de Belgische popmuziek te zijn. We zijn benieuwd naar meer nieuw werk. Deze gaat alvast op repeat.

  Voorjaarstour

  Emma Bale trekt in het voorjaar van 2020 naar Belgische en Nederlandse concertzalen voor een aantal exclusieve live shows waar ze haar nieuw werk zal voorstellen. De tour start op 27 maart in de legendarische Paradiso in Amsterdam en eindigt in de AB Club in Brussel.

  27/03/2020 – Paradiso, Amsterdam (NL)
  16/04/2020 – Het Depot, Leuven
  17/04/2020 – De Roma, Antwerpen
  19/04/2020 – MOD, Hasselt
  22/04/2020 – AB Club, Brussel

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer