More

  Belgische Nieuwe Muziek: Tsar B, Woodie Smalls, Murphy Munro, WWWater en Dries Van Haute

  Advertentie

  -

  Deze week een flinke portie muziek van eigen bodem, van R&B tot pop en elektronica. Lees hier alles over de nieuwste songs van Tsar B, Woodie Smalls, Murphy Munro, WWWater en Dries Van Haute. 

  Tsar B – ‘Brazil’

  Onze Belgische R&B-trots Tsar B, oftewel Justine Bourgeois heeft zich de laatste tijd ijverig beziggehouden met het schrijven van nieuwe muziek, en daar mogen we binnenkort het resultaat van horen. Op 12 oktober laat ze haar eerste album ‘The Games I Played’ los op de wereld. Met single ‘Brazil’ geeft ze ons al een eerste teaser van wat we kunnen verwachten. Desondanks de naam krijgen we geen Latijns-Amerikaanse song van Bourgeois, maar wel meer van haar stomende R&B met Oosterse invloeden.

  “Hunt me / I just wanna say that you should hold me / Like veni, vidi, vici”

  Tsar B – ‘Brazil’

  Woodie Smalls – ‘Never Trust Again’

  Hiphop-belofte Woodie Smalls kreeg afgelopen jaar de kans om voor COLORS Berlin, samen met K1D, hun ‘Tokyo Drift’ te brengen. En ook dit jaar zal het hard gaan voor de Sint-Niklaase trots, met op 22 november een show in de Ancienne Belgique. Single ‘Never Trust Again’ is de voorhoede van zijn tweede album, dat binnenkort uitkomt.

  In ‘Never Trust Again’ praat Smalls niet over de meest kuise onderwerpen, laat ons zeggen dat een overgroot deel van de tekst best niet uitgesproken wordt in de katholieke kerk. Zowel de beat als de videoclip kunnen we wel smaken, voor de videoclip bracht hij trouwens een bezoek aan LA, Las Vegas en New York.

  Murphy Munro – ‘I’m Home’

  Een vleugje pure pop krijgen we in dit lijstje van Murphy Munro, oftewel het pop-project van Nick Martinet. Overdag is de man een leerkracht zedenleer, in zijn vrije tijd spitst hij zich toe op het maken van poppy deuntjes. Met ‘I’m Home’ brengt hij een catchy track, waar hij zich de popmuziek-trukendoos volledig meester maakt. Een nummer met een meezingbare ‘ooh’, handengeklap en een sterke baslijn. Wat moet er meer zijn om het weekend in te zetten?

  WWWater – ‘Screen’

  Charlotte Adigéry, oftewel WWWater bracht vorig jaar haar debuut EP ‘La Falaise’ uit. Een elektronische plaat, die in tegenstelling tot nieuwe single ‘Screen’ de rustigere kaart trok. ‘Screen’ is een chaotisch, overweldigend, doch erg puik nummer. Een single boordevol contrasten, let maar eens op het verschil tussen de roepende zang en het engelengezang op het einde van het nummer.

  Inspiratie voor het nummer vond Adigéry in een wel erg gekke gebeurtenis: “Op een dag, komt een manager naar me toegestapt en zegt doodkomisch: ‘ik heb ooit op je Facebook-foto’s gemasturbeerd’. Het blijkt een manier om dezer dagen klaar te komen. Gênant, nee? Dat is wat me aan het denken zette, over de scherm-verslaving die we met z’n allen lijken te hebben.”

  Dries Van Haute – ‘Forever’

  Een artiest die ons afgelopen week door een ander nummer opviel, was Dries Van Haute. Begin dit jaar bracht hij zijn uitstekende EP ‘Blue Roses’ uit, een plaat die soul en elektronica deed samenvloeien. Van Haute haalt zijn inspiratie onder andere uit D’Angelo, James Blake en Frank Ocean. Beluister en bekijk maar is zijn sterke single ‘Games’. Vandaag bracht hij single ‘Forever’ uit, een nummer uit zijn debuut EP. Erg benieuwd wat Van Haute ons de komende jaren nog brengt.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer