More

  Belgische dj Charlotte de Witte speelde voor Siciliaanse nachtclub waar corona niet lijkt te bestaan

  Advertentie

  -

  Het Belgische nachtleven ligt quasi stil. Dat is niet in Italië zo, daar speelde de Belgische techno-dj Charlotte de Witte een set alsof er geen sprake is van COVID-19.

  Hemeltergend. Dat is het minste wat je kan zeggen van de beelden die afgelopen weekend in de Siciliaanse club Afrobar werden gedraaid. De Belgische techno-dj Charlotte de Witte was in Catania uitgenodigd om een concert te spelen. Op beelden die op sociale media zijn opgedoken, is te zien hoe het publiek voor het podium staat te dansen. Van het coronavirus lijkt er dan ook geen sprake.

  Lees verder onder de beelden.

  https://www.instagram.com/p/CC0vtqiABOI/

  Zo stond het publiek niet afgescheiden van elkaar, de enige veiligheidsmaatregel was het beperken van de capaciteit van de club. Zo klinkt het ook op Twitter, waar Charlotte de Witte voor het evenement schreef: “Limited capacity, maar normaal mogen ze wel dansen”. Een wereld van verschil met de Belgische situatie waar concerten verplicht zittend doorgaan. Het Belgische nachtleven is momenteel dan ook beperkt tot het concept van zomerbars met dj’s.

  Het zijn erg opvallende beelden als je weet dat overal in Europa nieuwe opflakkeringen de kop opsteken. De eerste coronagolf werd in ons land deels veroorzaakt door teruggekeerde skiërs uit Noord-Italië. Op dit moment gaat het met situatie in ons land opnieuw de slechte richting uit, zo is het zevendaagse gemiddelde gestegen tot 184,3 besmettingen per dag. Dat is een stijging van 89% ten opzichte van het zevendaagse gemiddelde van vorige week, zo blijkt uit cijfers van Sciensano.

  https://www.instagram.com/p/CCzo5gzqaiV/

  https://www.instagram.com/p/CC1PAfSCfv-/

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer