More

  Behind Her Eyes’ op Netflix manipuleert de kijker in deze spannende, mysterieuze driehoeksrelatie (★★★½)

  Behind Her Eyes’ op Netflix manipuleert de kijker in deze spannende, mysterieuze driehoeksrelatie (★★★½)

  -

  Op Netflix kan je vanaf nu kijken naar de spannende thrillerserie Behind Her Eyes. In de reeks draait alles rond een giftige driehoeksverhouding tussen een overspelige psychiater, zijn vrouw en zijn secretaresse-minnares. Al borrelt er veel meer onder het oppervlak dan je zou denken.

  Manipulatie, het is een goedje waarmee je de grootste verrassing onaangekondigd kunt laten toeslaan. Daar draait het ook om in Behind Her Eyes. De serie, gebaseerd op de gelijknamige roman van Sarah Pinborough, vertelt het verhaal van Louise (Simona Brown), een gescheiden moeder, die tijdens een avondje stappen de Schotse psychiater David (Tom Bateman) tegen het lijf loopt. Wat begint bij een flirterige kus in een Londense bar, wordt al snel een heel pak ingewikkelder wanneer David haar nieuwe baas in de psychiatrische praktijk blijkt te zijn.

  Te veel toeval

  Wanneer Louise op haar beurt opnieuw door een toevalligheid David’s vrouw Adele (Eve Hewson) tegen het lijf loopt, krijgt de geheime romance een ongewone twist. Zoveel toeval, daar gaat een mens al snel het zijne over denken. De roman staat namelijk bekend voor de twist die het verhaal op zijn kop zet, waardoor je constant in hoogste staat van alertheid leeft.

  Gaandeweg kom je dan ook meer te weten over de mystieke driehoeksverhouding tussen Adele, Louise en David. Zo blijkt Adele onder controle te staan van haar echtgenoot David, die haar sterke kalmeringspillen en antidepressiva geeft. Het wordt al snel duidelijk dat er iets grondig miszit tussen de partners. Wie heeft controle over wie? Bestaat toeval wel en vooral: wat is hier aan de hand? Het verhaal wordt bij momenten ook onderbroken door flashbacks van Adele en een oude vriend van tijdens haar opname in de psychiatrie: Rob.

  In ‘Behind Her Eyes’ is niets wat het lijkt. De spanning is sluipend, moordend en subtiel. Zes afleveringen telt deze minireeks en lijkt op het eerste zicht niets meer dan een ordinaire affaire van een psychiater met z’n secretaresse. De eerste afleveringen worden nog een tijd opgeleukt door nachtmerries van Louise en kleine details die een deel van het plot prijsgeven, maar het is pas tegen het einde dat alles op zijn plaats valt.

  De immense plottwist zet de wereld op z’n kop. Wij keken met een mond vol tanden naar het einde en u zal dat ook doen. Onthoudt het: niets is wat het lijkt. Over een zestal uur weet u waarover we het hebben, toch u zal vooral denken: WTF. Een spannende minireeks, perfect voor wie houdt van een mysterie.

  Behind Her Eyes is vanaf nu te bekijken op Netflix.

  Check de trailer van ‘Behind Her Eyes’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Op Netflix kan je vanaf nu kijken naar de spannende thrillerserie Behind Her Eyes. In de reeks draait alles rond een giftige driehoeksverhouding tussen een overspelige psychiater, zijn vrouw en zijn secretaresse-minnares. Al borrelt er veel meer onder het oppervlak dan je zou denken. Manipulatie,...Behind Her Eyes' op Netflix manipuleert de kijker in deze spannende, mysterieuze driehoeksrelatie (★★★½)