More

  BBC Sound of 2018: Noorse Sigrid

  Advertentie

  -

  De Noorse Sigrid mag zich BBC Sound of 2018 noemen. De prestigieuze muziekpoll selecteert ieder jaar een beloftevol muzikaal project. Ondermeer Ellie Goulding, Adele, Years & Years en Sam Smith gingen haar voor. 

  Sigrid, een 21-jarige zangeres uit Ålesund, Noorwegen is door een 173-koppige jury geselecteerd als BBC Sound of 2018. De jury bestaande uit oud winnaars, muzikanten en muziekexperts kozen haar als meest beloftevol artiest voor 2018.

  Poppy oorwurmen

  In 2016 tekende ze bij Island Records. Een platenlabel waar ook The Killers, Taylor Swift en Florence + the Machine bij opnemen.

  Kort hierna bracht ze haar eerste single uit: “Don’t Kill My Vibe”. Een geweldige popsong, een rustige opbouw, waarna het nummer helemaal uitbarst in een poppy oorwurm. De single schoot meteen de Noorse, Britse en Australische hitlijsten in. In 2017 bracht ze ook haar gelijknamige EP “Don’t Kill My Vibe” uit.

  Met “Plot Twist” en “Strangers” bracht ze nog twee geweldige popsingles uit. Deze laatste mocht ze zelfs live brengen op het Nobel Peace Prize Concert.

  Drukke festivalzomer

  Afgelopen zomer stond de Noorse schone op tal van festivals. Ze stond ondermeer op Roskilde, Glastonbury, maar ook op Pukkelpop. Eind vorig jaar stond ze ook in een uitverkochte AB, waar ze een fel gesmaakte show gaf. De komende weken plant ze het Verenigd Koninkrijk te veroveren, met een aantal clubshows.

  Een terechte winnaar met een beloftevolle toekomst, een mengeling van MØ en Lorde. Een naam om te onthouden: Sigrid.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer