More

  Dit is de nieuwste van Bazart – ‘Grip (Omarm Me)’

  Advertentie

  -

  De jongens van Bazart zijn na een jaar afwezigheid terug met nieuw Nederlandstalig werk. Met de single ‘Grip (Omarm Me)’ brengen Mathieu Terryn, Simon Nuytten en Oliver Symons, een voorproefje van hun tweede album dat op 21 september uitkomt. 

  Na het succes van hun debuutplaat ‘Echo’, waren het drukke tijden voor Bazart. Met passages op de grootste Belgische en Nederlandse festivals, een show in een uitverkocht Sportpaleis en verschillende zalen in België en Nederland veroverden de jongens een heel pak Nederlandstalige harten. Mathieu Terryn & Co beseften dan ook volledig, dat het tweede album een zeer belangrijke wordt voor de band. Simon Nuytten stopte zelfs met zijn zijproject Felix Palas om volledig de focus op Bazart te kunnen leggen.

  Eerste single van tweede plaat

  De eerste single ‘Grip (Omarm Me)’ doet gewag van een nieuwe sound die Bazart opzoekt. Elektronica en light Aziatische klanken, het lijkt wel of Tsar B even aan de knoppen heeft gezeten. Gelukkig blijft de stem van Terryn even herkenbaar als voordien. Het nummer klinkt veel lichter en frisser dan voorgaand werk. Volgens het trio zou het “een ideaal cruisenummer voor in de wagen” zijn.

  De opvolger van hun debuutalbum ‘Echo’ laat niet meer lang op zich wachten: op 21 september ligt de tweede langspeler van de Nederlandstalige band in de rekken. De band zal al enkele nieuwe nummers op Pukkelpop en Lowlands spelen.

  Bazart brengt deze zomer een bezoek aan Pukkelpop en Lowlands. Dit najaar spelen ze in Antwerpen en Amsterdam. Meer informatie via de Facebookpagina van Bazart.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer