More

  Bastille ‘Goosebumps EP’: Een dansbare en een kwetsbare kant (★★★)

  -

  Bastille is er weer met nieuwe muziek. Na hun laatste album ‘Doom Days’, waarmee ze onder andere op Rock Werchter stonden, brengen ze een nieuwe EP, ‘Goosebumps’ uit. Het bestaat uit slechts drie nummers, waarvan er twee ook in een andere versie opstaan. 

  De eerste song is ‘Goosebumps’, een samenwerking met Kenny Beats. Het is een echt popnummer met een catchy beat en staat waarschijnlijk in no time in de hitlijsten. Nochtans bevalt de andere versie, de ‘One Eyed Jack’s Session’, me een stuk beter. Het is veel puurder, waardoor het kwetsbaarder klinkt en gelaagder is. Ook komt de stem van zanger Dan Smith beter uit. 

  https://www.instagram.com/p/CIRRT1sBJnz/

  ‘Survivin” geeft hetzelfde gevoel. Het is dansbaar en klinkt vrolijk. Maar weer is de ‘One Eyed Jack’s Session’ specialer en origineler. Ook komt de boodschap er beter door in de rustige versie. “What can I say? I’m survivin’/ Crawlin’ out these sheets to see another day.” Die tekst komt gewoon beter over bij een rustig nummer. 

  ‘What You Gonna Do???’ is een samenwerking met Graham Coxon, bekend als de gitarist van Blur. En inderdaad, de gitaren zijn sterk en vallen op. Het geeft Bastille een volledig andere dimensie. Dit nummer heeft geen tweede versie gekregen, maar dat heeft het ook helemaal niet nodig. 

  De ‘Goosebumps EP’ geeft ons enkele mooie nummers, vooral in de andere versie. Het is niet Bastilles beste werk, maar het stelt ook niet volledig teleur. Toch staan er waarschijnlijk ook geen nummers op die je je binnen een paar jaar nog herinnert. Daarvoor is de EP niet bijzonder genoeg. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie