More

  Bastille ‘Doom Days (This Got Out Of Hand Edition)’: “Een goede, maar wel onnodige verlenging” (★★★)

  Advertentie

  -

  Bastille had voor jou vandaag een sinterklaasgeschenk in petto.  Hun laatste album ‘Doom Days’ kreeg er namelijk 11 nummers bij. Ze noemen het: ‘Doom Days (This Got Out Of Hand Edition)’. Wij wierpen er een blik naar. De recensie van het oorspronkelijke album kan je hier lezen. 

  Vrijdag bracht Bastille, bij wijze van sinterklaasgeschenk, een deluxe-versie van hun laatste album ‘Doom Days’ uit. De Britse band zorgde voor een heuse verlenging: zo zijn er maar liefst 11 songs toegevoegd tot een langspeler van zo’n 1 uur 20 minuten.

  Demo’s

  Het eerste nummer van de verlenging heet ‘Admit Defeat’. Een song die catchy en radiowaardig is, maar verder nietszeggend. Het wordt gevolgd door ‘Good Lesson’, een song die wel meteen je aandacht trekt. En aandacht verdient het nummer ook. Het is afwisselend en originele track.

  ‘Easy Days’ is de eerste demo die we tegenkomen. Het nummer heeft zeker potentieel, maar het is geen afgewerkte versie en dat merk je duidelijk. De volgende demo, ‘When I Watch The World Burn All I Think About Is You’, is een stuk beter. Het refrein is hetzelfde als in ‘Doom Days’, maar de strofes zijn anders. Een blik op hoe Bastille muziek maakt. De song komt heel breekbaar over en is zeker een aanwinst op deze deluxe-versie.

  The Chamber Orchestra Of London

  Het vijfde nieuwe nummer is ‘Another Place’, een samenwerking met The Chamber Orchestra Of London. ‘Another Place’ stond ook al op de eerste versie, maar deze versie is honderd maal krachtiger. Zanger Dan Smith’s stem komt beter uit de verf en wordt prachtig ondersteund door het orkest. Deze versie kent een grotere gelaagdheid dan de andere op deze plaat.

  De overgang naar ‘Final Hour’ klinkt, wat ons betreft, niet zo logisch. De twee nummers hebben totaal geen samenhang. ‘Final Hour’ heeft weer veel minder inhoud en is daardoor zelfs saai te noemen. De samenwerking met het orkest voor een herwerkte versie van ‘Million Pieces’ is wel opnieuw geslaagd. We twijfelen sterk welke versie we het beste vinden. Ze zijn allebei anders, maar hebben een eigen charme.

  Another Place X3

  Wanneer ‘Comfort Of Strangers’ begint is het even wennen. Deze song heeft een volledig andere stijl, maar het is wel indrukwekkend en aanstekelijk. Dan horen we opnieuw ‘Another Place’, deze keer in de versie met Alessia Cara. Het nummer blijft goed, maar een derde keer is iets te veel van het goede.

  De voorlaatste song heet ‘Hangin”. Deze klinkt iets donkerder. Wanneer je deze hoort, krijg je meteen de neiging om te bewegen. Het laatste nummer van dit sinterklaasgeschenk heet ‘Can’t Fight This Feeling’, een cover van REO Speedwagon. De versie van Bastille is veel dramatischer en meer pompeus, wat zeker kan bekoren. Wel is de vibe van de 80’s volledig verdwenen. Ze hebben het duidelijk in een modern jasje gestoken, maar dat vinden we zeker niet erg.

  This got out of hand

  Al bij al is ‘Doom Days (This Got Out Of Hand Edition)’ zeker niet slecht, maar het album had helemaal geen verlenging nodig. De samenhang die het origineel had is verdwenen. Er zijn enkele goede nummers toegevoegd, maar enkele andere waren een domper op het geheel. Het heeft naar onze mening geen enkele toegevoegde waarde. Zoals de titel suggereert: ‘This got out of hand’.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Al bij al is 'Doom Days (This Got Out Of Hand Edition)' zeker niet slecht, maar het album had helemaal geen verlenging nodig. De samenhang die het origineel had is verdwenen. Er zijn enkele goede nummers toegevoegd, maar enkele andere waren een domper op het geheel. Het heeft naar onze mening geen enkele toegevoegde waarde. Zoals de titel suggereert: 'This got out of hand'. Bastille 'Doom Days (This Got Out Of Hand Edition)': "Een goede, maar wel onnodige verlenging" (★★★)