More

  © VIER

  Bart De Wever over de coronacrisis en de festivalzomer: “Tomorrowland kan je echt wel vergeten!”

  Gerelateerde artikels

  -

  De toekomst voor de festivalzomer ziet er niet rooskleurig uit. Dat gaf N-VA-voorzitter Bart De Wever toe in ‘Gert Late Night’. Tomorrowland zou zo goed als onmogelijk zijn, zegt De Wever.

  Het coronavirus is hard ingeslagen in ons land. Sinds midden maart zijn alle concerten afgelast en die lijken voorlopig niet terug te komen. Ook de festivalzomer lijkt bedreigd, woensdag beslist de Nationale Veiligheidsraad over de kwestie. Vermoedelijk zullen de festivals en andere grote evenementen tot midden juli, net zoals Frankrijk aankondigde, afgelast worden.

  Lokale evenementen misschien mogelijk

  In ‘Gert Late Night’ vroeg Verhulst aan De Wever: ‘voorspel eens de toekomst’. Daar kon Bart De Wever niet met honderd procent zekerheid op antwoorden, maar grote internationale festivals lijken hem uit den boze. Lokale evenementen met lokale mensen zouden volgens De Wever mogelijk wel kunnen plaatsvinden. Verder verwacht De Wever dat een versoepeling van de maatregelen pas vanaf 3 mei zal plaatsvinden, met het openen van de scholen en bepaalde economische polen. 

  BronVIER
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie