More

  Barely Autumn – ‘Day Trip to the Petting Zoo’: muziek voor ijskoude avonden (★★★)

  Advertentie

  -

  Barely Autumn, dat is het project rond Brusselaar Nico Kennes. ‘Day Trip to the Petting Zoo’ is het vervolg op het self-titled debuut dat in 2017 uitkwam. 

  Alhoewel het de laatste maanden nooit echt koud was, konden we onszelf wel opwarmen aan de drie overheerlijke singles ‘Alix’, ‘Abortion Coffee’ en ‘Crucified’ van Barely Autumn. Eind januari bracht het project rond Nico Kennes zijn tweede plaat ‘Day Trip to the Petting Zoo’ uit.

  Warme klanken en gitaren regeren

  Edgyer, scherper en actueler dan ooit klinkt de nieuwe van Barely Autumn. ‘Day Trip to the Petting Zoo’ is een plaat over leegte en frustraties, zonder in weemoed te vervallen. Het is een plaat voor en door verwarde millennials op zoek naar hun plek in de wereld. Het is een ode aan de betekenisloosheid, met een geraffineerde knipoog. ‘Alix’ is opener van dienst, een track boordevol warme klanken en gitaren. Als het warme dekentje op een koude winteravond en zo klinken wel meerdere nummers op deze plaat: songs voor op herfstige, gure dagen vol regen en wind. Waar de afwezigheid van zon en warmte gecompenseerd wordt door sfeervolle muziek.

  Toch betekent dat niet dat het lagere tempo dat we horen op pakweg ‘Crucified’, een hele plaat aangehouden blijft. Zo begint ‘Grown’ rustig om met een verrassende twist vol straffe gitaren te eindigen. ‘Abortion Coffee’ legt het tempo beduidend hoger en wordt ondersteund door ruigere gitaarklanken.

  Zwoele winteravonden

  Op ‘Tinder’ nemen de diepere bassen de overhand en kiest de band voor een elektronische sound: een gehoorspel voor de zwoele winteravonden. Het is duidelijk dat Kennis zich op ‘Day Trip to the Petting Zoo’ geen enkele beperking op, en schudt daarmee het juk van het ‘akoestische indierock’-label van zich af. Van op bas-synth gebaseerde pop noir, over opzwepende artrock tot uitgepuurde melotron-melancholie: Barely Autumn overstijgt genres en vervelt tot haar eigen essentie. Een plaat met gitaarklanken en elektronica, maar vooral warme muziek voor koude winteravonden.

  Barely Autumn livedates

  12 Feb ?? Hamburg, Pooca
  13 Feb ?? Berlin, Marie Antoinette
  15 Feb ?? Werder, Duval
  18 Feb ?? Stuttgart, Galao
  21 Feb ?? Ulm, Hudson
  26 Feb ?? Brussel, Pilar
  20 Mar ?? Amsterdam, Concerto
  11 Apr ?? Haacht, Breughels Gasthof

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Een plaat met gitaarklanken en elektronica, maar vooral warme muziek voor koude winteravonden. Barely Autumn - 'Day Trip to the Petting Zoo': muziek voor ijskoude avonden (★★★)