More

  © Netflix

  ‘ariana grande: excuse me, i love you’ op Netflix: een hypnotiserende concertfilm

  -

  We verwachtten een documentaire en kregen een concertfilm. ‘excuse me, i love you’ gaf een vernieuwende inkijk op het tourleven van Amerikaanse zangeres Ariana Grande. Een artiest waarnaar we luisterden, maar wie we zelf nooit eerder écht bezig zagen.

  Op vlak van liedjes herkenden we bij het concert in de film niet zo veel nummers, buiten de bekendere nummers zoals ‘Break Free’, ‘Dangerous Woman’ en ‘Into You’. Omdat het album ‘Sweetener’ ons ding niet was, kenden we niet alle liedjes die ze zong, maar één ding was zeker: we hadden Ariana Grande onderschat.

  Een… toiletbril?

  Wanneer zangers hun shows tot een professionele film verwerken, zie je eindelijk hoe indrukwekkend hun podium eigenlijk opgesteld is, en bij Grande was dat zeker en vast het geval. Op foto’s die op Twitter verschenen, leek het podium niet bepaald indrukwekkend, en zelfs een beetje vreemd. Het had een soort ovaalvormige uitstulping bij het hoofdpodium, waardoor het op een toiletbril leek. Achteraf gezien beseffen we dat dat podium er waarschijnlijk zo minimalistisch uitzag omdat de effecten niet goed overkwamen op een smartphone-camera.

  De documentaire bracht daar helemaal verandering in. Zo was er een nummer waarbij het leek alsof er water over de schermen op de vloer stroomde, wat om één of andere reden ontzettend hypnotiserend en fascinerend uitzag. We geven toe dat we voor we begonnen niet volledig wisten wat we van de setting moesten verwachten – en ze stelt niet teleur. 

  (Lees verder onder de video)

  Just dance

  Een ander element dat ons oprecht verbaasde: de choreografie voegde charme toe aan de show. De eerste twee nummers waren niet bepaald nieuw op vlak van danspasjes omdat we ze herkenden van award-shows, waardoor we op dat moment nog niet bepaald overtuigd waren van het hele choreografie-gebeuren. Hoe verder we in de show kwamen, hoe beter het echter werd. Zo merkten we af en toe op dat er iets erg betoverends was aan de manier waarop de dansers op elkaar en op Ariana waren afgestemd.

  Real deal

  Hoewel het grootste deel van de Netflix-Original uit de show bestond – wat ons eerst wat teleurstelde omdat we dachten meer te weten te kunnen komen over Ariana Grande – zaten er af en toe enkele fragmenten tussen waardoor we een beter beeld kregen van het leven op tour. Een belangrijk onderwerp dat ze ook aanhaalden in de documentaire was de nasleep van Grandes ervaring in 2017, toen er een aanslag werd gepleegd in de hal van de arena waar ze enkele minuten daarvoor nog stond op te treden. Die gebeurtenis heeft voor haar mentale gevolgen met zich meegedragen, waar ze in ‘excuse me, i love you’ ook op ingaan.

  Kort gezegd: de show is het zeker een aangename en entertainende ervaring. Je moet gewoon geen documentaire verwachten waarbij je het reilen en zeilen van het leven van Ariana Grande kan ontdekken. Desondanks is ‘excuse me, i love you’ zeker de moeite waard! 

  ‘ariana grande: excuse me, i love you’ staat nu op Netflix.

  Check de trailer

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie