More

  Apple vraagt patent aan voor iMac die uit gebogen glas bestaat: nieuw design?

  Advertentie

  -

  Apple heeft plannen voor een nieuw, opmerkelijk design van de iMac. Dat blijkt uit een patent-aanvraag van de fabrikant. Zo zouden het beeldscherm, het toetsenbord en het touchpad in één stuk gebogen glas verwerkt worden.

  Technologiewebsite patentapply.com ontdekte de patent-aanvraag enkele dagen geleden als eerste. Daarin is een ontwerp te zien van mogelijk een generatie all-in-one iMac computers. Het ontwerp maakt gebruik van een stuk gebogen glas, dat zowel scherm, touchpad als toetsenbord in één toestel samenvoegt.

  Een andere variant van het patent toont dat het toestel mogelijk opklapbaar zal zijn, waardoor de iMac ook draagbaar(der) zou worden. Ook toont de patent-aanvraag een versie waarbij een MacBook onder het toestel geschoven kan worden, waardoor je een groter scherm krijgt. De toestellen zouden mogelijk dan (draadloos) samenwerken.

  Niet met zekerheid nieuw design

  Een patent-aanvraag betekent niet dat Apple een aangevraagd design zal introduceren. Technologiebedrijven vragen steeds veel patenten aan, waarna deze niet steeds op de markt verschijnen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer