More

  Apple verrast met de voorstelling van de nieuwe iPad 2021 en iPad Mini

  Advertentie

  -

  Ietwat onverwacht heeft Apple dinsdagavond tijdens zijn Apple Event, de nieuwe generatie iPad en iPad Mini voorgesteld. Beide toestellen krijgen betere processoren en nieuwe features.

  Het was een verrassing van formaat, want onverwacht heeft Apple op zijn Apple Event de nieuwe iPad en iPad Mini voorgesteld. De nieuwe toestellen krijgen een grote upgrade met snellere processoren en zelfs 5G voor de iPad Mini.

  Nieuwe (basis) iPad

  De negende generatie iPad beschikt over een nieuwe processor. Zo wordt de A12-chip ingeruild voor de A13-chip. Deze processor werd voor het eerst geïntroduceerd op de iPhone 11 en komt dus nu dus ook naar het instapmodel van de iPad-lijn. Dankzij de processor gaan de prestaties er met 20% op vooruit.

  Opvallende nieuwe feature is Center Stage. De functionaliteit verscheen voor het eerst op de iPad Pro en volgt een persoon volledig automatisch voor de camera. Zo kan je bijvoorbeeld videobellen tijdens het koken zonder uit beeld te verdwijnen. De nieuwe iPad krijgt ook een True Tone-display. Dat zorgt ervoor dat het kleur van het scherm aangepast wordt aan het omgevingslicht.

  De nieuwe iPad zal beschikbaar zijn vanaf volgende week voor 389 euro.

  © Apple

  Nieuwe iPad Mini

  Ook de iPad Mini krijgt een gigantische upgrade. Zo krijgt het toestel een nieuw design, gebaseerd op het uiterlijk van de iPad Air. Het nieuwe 8,3-inch scherm biedt geen plaats meer voor een homeknop, waardoor Touch ID naar de aan/uit-knop verplaatst. Ook Center Stage komt naar de iPad Mini.

  De nieuwe iPad Mini beschikt net zoals de iPad Pro en iPad Air over een USB-C poort. Zo kan je tal van accessoires aansluiten. De CPU die in de iPad Mini zit moet voor 40% snellere prestaties zorgen. De GPU-prestaties verbeteren zelfs met 80%.

  Verder krijgt de iPad Mini ook 5G. De nieuwe iPad Mini zal beschikbaar zijn vanaf 559 euro. Het toestel gaat volgende week vrijdag in verkoop.

  © Apple
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer