Apple stelt vernieuwde MacBook Air met Retina-scherm voor

©️ Apple

Apple heeft afgelopen week zijn nieuwste notebook voorgesteld. Het technologiebedrijf bracht de langverwachte nieuwe versie van de MacBook Air uit. Een beter toestel met enkele flinke updates. 

De afgelopen jaren leek Apple de MacBook Air wel vergeten. Het toestel ontving de afgelopen jaren maar erg lichte updates. Daar is nu gelukkig een einde aan gekomen, afgelopen week introduceerde Apple de nieuwste MacBook Air, met een pak nieuwe features.

Eindelijk Retina

Eén van de opvallendste verschillen is het vernieuwde scherm. De vorige modellen beschikten over een sterk verouderd TN-scherm, met een lage resolutie. Op de nieuwste MacBook Air koos Apple voor een haarscherp 13,3-inch Retina-scherm, ook de schermranden werden beduidend kleiner gemaakt. Touch ID, de vingerafdruksensor van Apple maakt ook zijn intrede bij de MacBook Air, zodat makkelijk ontgrendelen en identiteit verifiëren mogelijk wordt.

Interne vernieuwingen

Ook intern werd er grondig vernieuwd. De nieuwe MacBook Air is voorzien van een Intel i5-processor van de achtste generatie. De Air ondersteunt RAM-geheugen tot 16 GB. De MacBook Air beschikt over een SSD, met een capaciteit tot 1,5 TB. Wat wel verdwijnt is de klassieke USB-poort, die wordt net zoals op andere Apple-laptops, vervangen door Thunderbolt 3-poorten. Hierdoor ben je wel verplicht om nog bijkomend accessoires aan te schaffen, om USB en andere opties te blijven gebruiken.

©️ Apple

Superlicht, wel prijzig

De MacBook Air is uiteraard bekend geworden door zijn geweldige portabiliteit en dat is bij dit toestel ook niet anders. De nieuwe MacBook Air weegt slechts 1,24 kg, met één oplaadbeurt zou je zo’n 12 uur moeten kunnen surfen. Desondanks eerdere berichten heeft de MacBook Air wel een stevig prijskaartje. De startprijs voor het toestel is €1349. Het toestel ligt vanaf 7 november in de rekken.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in