More

  Apple stelt op nieuw Apple-event waarschijnlijkheid nieuwe iMac en iPad voor: volg hier de livestream

  Advertentie

  -

  Vanavond organiseert Apple een nieuw Apple-event. Daarin stellen ze vermoedelijk nieuwe iPads en iMacs voor. Het event gaat om 19 uur (Belgische tijd) van start.

  Wat kan je vanavond verwachten op het Apple-event? Vermoedelijk zal Apple nieuwe iPads voorstellen. De komst van een nieuwe iPad Pro is zo goed als zeker, al zouden ook de iPad en iPad mini op het programma kunnen staan. Verder wordt er ook een gloednieuwe iMac verwacht, die zou eindelijk een nieuw design krijgen. Ook kleinere aankondigingen, zoals iOS 14.5 en de introductie van Apple AirTags zouden op het programma staan.

  iPad Pro: vooral interne veranderingen

  Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple vanavond een nieuwe versie van de iPad Pro voorstellen. Het is ondertussen al een jaar geleden dat het toestel een update kreeg. Het uiterlijk van het toestel zal niet of nauwelijks veranderen, zo blijft het beschikbaar in een versie met een 12,9 inch-scherm en een 11 inch-scherm.

  De grootste vernieuwingen worden vooral intern verwacht. Zo zou het toestel een A14X-chip krijgen. Die is nauw verwant aan de M1, dat is de nieuwe chip die je in de meest recente MacBooks kan vinden. Verwacht je dus maar aan nog snellere prestaties op de iPad Pro. Verder zou er ook een nieuwe Thunderbolt-aansluiting op de iPad Pro te vinden zijn, daarmee kan je schermen tot 8K mee aansluiten. Bovendien zou Apple een nieuwe Apple Pencil voorstellen.

  De huidige generatie iPad Pro

  Een andere grote vernieuwing zou zich tot het 12,9 inch-model beperken. Dat zou een scherm met mini-LED krijgen, daarmee zijn beelden met een hoger contrast mogelijk. Mini-LED zal ook voor betere zwarttinten zorgen, dat komt doordat de technologie zeer nauwkeurig delen van het scherm kan uitschakelen. Net zoals OLED-technologie dat doet op de iPhone. Tenslotte zou de iPad Pro 5G-ondersteuning krijgen.

  Ook de nieuwe iPad mini (en de iPad) zouden mogelijk een update krijgen, al is daar geen consensus over bij de analisten. De iPad mini zou alvast geen vernieuwd design krijgen. Vernieuwingen zouden zich beperken tot interne verbeteringen, zoals een nieuwe chip. De iPad zou mogelijk wel een design update krijgen.

  Nieuwe iMacs

  Voor het grote publiek wordt de introductie van een nieuwe generatie iMacs vermoedelijk de belangrijkste aankondiging. Het huidige design gaat dan ook al sinds 2007 mee. Hoog tijd dus voor een grote update. Voor het nieuwe design zou Apple zich gebaseerd hebben op de iPad Pro.

  Zo verdwijnt de kenmerkende rand en wordt het scherm bijna randloos. Daardoor kan Apple ook grotere schermen in dezelfde behuizing plaatsen. Zo vervangt Apple de variant van 21,5 inch met een scherm van 24 inch. De grootste iMac zou een scherm van 32 inch krijgen. Door het vernieuwde design zullen de toestellen dus nauwelijks groter worden. Het scherm zal de volledige zichtbare voorkant benutten.

  Ook intern zullen de toestellen ongetwijfeld een update krijgen. Net zoals de nieuwe generatie MacBooks zal de nieuwe iMac over M1-chip beschikken.

  AirTags en iOS 14.5

  Tenslotte zouden de Apple AirTags vanavond ook op het programma staan. Dat zijn kleine trackers, die je bijvoorbeeld aan je portefeuille of aan je sleutelbos kan hangen. Zo kan je via de Find My-app je spullen terugvinden. Ook iOS 14.5 zal vermoedelijk opengesteld worden. Daarmee kan je onder andere je iPhone ontgrendelen terwijl je een mondmasker draagt. Al zal je, om dat te doen, ook over een Apple Watch moeten beschikken. Dat is een veiligheidsmaatregel omdat Face ID onvoldoende zekerheid heeft over je identiteit wanneer je een mondmasker draagt.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer