More

  Apple stelt nieuwe iMac met 23 inch-scherm voor in nieuwe kleuren

  -

  Advertentie
  Advertentie

  Apple heeft dinsdagavond op een Apple-event verschillende nieuwe toestellen voorgesteld. De kleinste iMac zal voortaan over een 23-inch scherm beschikken en aangedreven worden door de M1-chip.

  Dinsdagavond stelde Apple de nieuwe generatie iMac voor. Het toestel is voorzien van een (deels) vernieuwd design, want ondanks eerdere berichten blijft Apple de kenmerkende rand onderaan het scherm behouden. Wat wel klopt is dat Apple de kleinste iMac voortaan met een groter scherm zal verkopen, zonder dat het toestel veel meer plaats zal innemen. Zo wordt de iMac 21,5-inch vervangen door een toestel met een 24 inch-scherm.

  Om dat te bekomen heeft Apple het volume van het toestel met 50% beperkt, zo is de nieuwe generatie ook dunner dan zijn voorganger. Dankzij Apple True Tone zal het scherm automatisch de juiste kleurtemperatuur aannemen. Het scherm heeft een resolutie van 4.5K. Een vervanger voor de huidige generatie iMac 27-inch werd niet voorgesteld. Deze blijft dan ook bestaan in zijn huidige vorm.

  © Apple

  M1-chip

  Intern zal de nieuwe generatie iMacs aangedreven worden door de M1-chip. Die chip werd eerder al gebruikt op de nieuwe MacBooks. Dankzij de nieuwe chip en een vernieuwd koelingssysteem moet de iMac stiller zijn dan zijn voorganger.

  Verder beschikt de nieuwe iMac over een 1080p-webcam, dat moet videobellen ten goede komen. De duurdere toestellen zullen over 4 USB-C-aansluitingen beschikken, 2 daarvan ondersteunen Thunderbolt. Het basismodel beschikt over 8GB RAM-geheugen en 256GB SSD. Via een magnetische kabel – om het niet MagSafe te noemen – krijgt de nieuwe iMac zijn voeding. Via de adapter kan je ook een ethernet-kabel aansluiten op het toestel.

  Touch ID en 7 kleuren

  Tenslotte stelde Apple ook een vernieuwd toetsenbord voor. Dat beschikt over Touch ID, zo kan je via het toetsenbord veilig aanmelden. De nieuwe iMac verschijnt in zeven kleuren (net als het nieuwe toetsenbord, Magic Mouse en Magic Trackpad) en is beschikbaar vanaf 1.449 euro. Het toestel is vanaf 30 april te bestellen en wordt vanaf midden mei geleverd.

  Touch ID is nu ook beschikbaar op het Magic Keyboard / © Apple

  Lees Meer

  Advertentie