More

  Apple iPhone 14 (2022): Lek toont oude A15-chip en geen Mini-variant meer

  Advertentie

  -

  De nieuwe iPhone zal niet langer in een Mini-versie verschijnen. Dat blijkt uit gelekte gegevens op Twitter. Ook niet alle nieuwe iPhone’s krijgen een nieuwe A16-chip.

  Er lekt stilaan meer uit over de nieuwe generatie iPhone. Nadat we met de iPhone 13 een beperkt nieuw design zagen, krijgen we met de iPhone 14 een volledig nieuw uiterlijk. De notch kunnen we weldra voorgoed vaarwel zeggen, want op de iPhone 14 komt er een pilvormige uitsnijding voor de Face ID.

  Op het betrouwbare Twitter account @Shadow_Leak verschenen vandaag de laatste specificaties van de iPhone 14. Zo komt de nieuwe generatie uit in vier versies: een iPhone 14, Max, Pro en Pro Max. De iPhone 14 en iPhone 14 Pro krijgen een OLED-scherm van 6,06 inch. De iPhone 14 Max en Pro Max krijgen een scherm van 6,68 inch. De schermen van de iPhone 14 Pro en Pro Max beschikken bovendien over LTPO-technologie met een variabele schermsnelheid. Daardoor kunnen beelden vloeiender afgespeeld worden.

  Dat betekent dus ook dat Apple in 2022 geen nieuwe iPhone Mini zal introduceren. Dat was te verwachten, want het toestel werd niet goed verkocht.

  Oude chip in iPhone 14 (Max)

  Opvallend is ook dat Apple voortaan vaarwel lijkt te zeggen aan de implementatie van nieuwe chips in de nieuwe generatie iPhone. Zo krijgen in 2022 enkel de duurdere iPhone 14 Pro en Pro Max een nieuwe A16 Bionic-chip. De iPhone 14 en 14 Max moeten het met een ‘oude’ A15 Bionic-chip stellen. Dat is de chip die nu in de iPhone 13 zit.

  Al zal je waarschijnlijk weinig merken van de oude A15-chip. Zo zijn de chips jaar na jaar sneller, maar de vraag is of de hogere prestaties voor de consument ook vereist zijn. Vermoedelijk zal Apple ook geen identieke chip in de iPhone 13 en iPhone 14 steken. Zo is de A15-chip in twee varianten gemaakt: enerzijds met een 4-core GPU voor de iPhone 13 en met een 5-core GPU voor de iPhone 13 Pro en Pro Max. Vermoedelijk krijgt de iPhone 14 en 14 Max de chip met een 5-core GPU, waardoor alsnog verbeterde snelheidsprestaties naar de nieuwe iPhone komen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer