More

  Apple introduceert nieuwe MacBook Pro 13-inch (2020): vernieuwd toetsenbord en processor

  Advertentie

  -

  Maandag introduceerde Apple zijn vernieuwde 13-inch MacBook Pro. Het toestel beschikt over een vernieuwd toetsenbord en de duurste modellen krijgen de nieuwe tiende generatie Intel quad-quore i5-processor.

  De nieuwe 13-inch MacBook Pro is voorzien van het nieuwe Magic Keyboard. Dat werd eerder op de 16-inch MacBook Pro geïntroduceerd en zit sinds maart ook op de nieuwe MacBook Air. Het vernieuwde schaarmechanisme vervangt het ‘oude’ vlindermechanisme dat soms te kampen had met vasthangende toetsen door opgehoopt vuil. Het nieuwe Magic Keyboard heeft verder ook een fysieke Escape-toets, een Touch Bar en Touch ID gekregen.

  Tiende generatie Intel i5

  Verder beschikt de nieuwe MacBook Pro over een tiende generatie quad-core Intel i5-processor. Daarbij kan je genieten van Turbo Boos-snelheden tot 4,1 GHz. Daarvoor moet je wel flink in de buidel tasten, want de nieuwe processoren zijn enkel beschikbaar op de twee duurste varianten.

  De geïntegreerde Intel Iris Plus Graphics is, volgens Apple tot 80 procent sneller in vergelijking met de grafische processor van de vorige 13-inch MacBook Pro. Dat maakt 4K-videomontage mogelijk, zorgt voor snellere rendering en maakt gamen er alleen maar beter op. Dankzij de nieuwe grafische processor kun je nu ook een Pro Display XDR aansluiten en de volledige 6K-resolutie benutten.

  Prijs

  De prijzen voor de nieuwe 13-inch MacBook Pro starten aan 1.499 euro. Daarvoor krijg je een 1,4‑GHz quad‑core Intel Core i5‑processor van de 8e generatie en 256 GB SSD-opslag. Vanaf 2.129 euro tik je de 2,0‑GHz quad‑core Intel Core i5‑processor van de 10e generatie op de kop met 512 GB SSD-opslag. Bestel je vandaag? Dan kan je het nieuwe toestel op 14 mei verwachten.

  © Apple
  BronApple
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer