More

  Apple Event 2022: volg de onthullingen live via deze livestream

  © Apple/Twitter

  Apple Event 2022: volg de onthullingen live via deze livestream

  -

  Op 8 maart zal het eerste Apple event van 2022 plaatsvinden. Dit event zal helemaal in het teken staan van de nieuwe iPhone SE en de iPad Air 2022. Ook stelt Apple mogelijk een gloednieuw hebbeding voor: de Apple Glasses.

  Dinsdagavond is het tijd voor het langverwachte eerste Apple event van het jaar. De titel van het event is ‘peek performance’ en analisten verwachten al zeker de voorstelling van de nieuwe iPhone SE en de iPad Air. Rond 19 uur Belgische tijd zal het evenement van start gaan. Je kan het via de livestream hieronder volgen.

  Wat mogen we verwachten?

  Nieuwe iPhone SE 2022 (zeer waarschijnlijk)

  Quasi zeker op het programma is de voorstellen van de nieuwe iPhone SE. Al zal de nieuwe generatie van het budgettoestel van Apple niet veel spannends in huis hebben. Apple zou nog steeds kiezen voor het verouderde design van de iPhone 8. Dat wordt stilaan een saaie keuze, omdat het design van de iPhone X toch al in 2017 geïntroduceerd werd. Vermoedelijk zal pas in 2023 of 2024 – bij de definitie verkoopstop van de iPhone 11 – een iPhone SE met een nieuw design verschijnen.

  Vernieuwingen mogen we dus vooral onder de motorkap verwachten. Zo krijgt de iPhone SE 2022 5G en een razendsnelle A15-chip (net zoals de iPhone 13). Vermoedelijk krijgt ook de camera een kleine upgrade, al komt die niet voort uit de camerasensor, maar wel uit de snellere chip. Zo zouden mogelijk enkele nieuwe camerafuncties kunnen opduiken op de nieuwe SE. We verwachten een prijs van 489 euro.

  De huidige generatie iPhone SE / © Apple

  Nieuwe iPad Air 2022 (zeer waarschijnlijk)

  Ook de nieuwe iPad Air mogen we zo goed als zeker verwachten. De iPad Air gaat nu al een tijdje mee en zou deze lente een grote update krijgen. De iPad Mini kreeg die update al bij de introductie van de nieuwe iPhone in 2021. Wat mag je verwachten? Een gloednieuwe A15-chip of zelfs een M1-chip, volgens 9to5mac.

  Ook 5G-ondersteuning en een nieuwe 12 MP groothoeklens zouden naar de iPad Air komen. Daardoor zou Center Stage nu ook beschikbaar worden op de nieuwe iPad Air. De tablet zou nog steeds in het midden gamma van de iPad-lijn zitten met een prijs rond de 669 euro.

  De huidige generatie iPad Air / © Apple

  Nieuwe Mac Mini 2022 (waarschijnlijk)

  Iets onzekerder is de komst van de Mac Mini. Op dit moment kan je de Mac Mini kopen nog kopen in een versie met een M1-chip en in een variant met de Intel-chips. Vermoedelijk krijgen alle Mac Mini’s in 2022 een M1 Pro/Max of nieuwe M2-chip.

  Nieuwe MacBook Pro 2022 (onzeker)

  We krijgen dit voorjaar sowieso een nieuwe MacBook Pro te zien, dat zei de betrouwbare analist Mark Gurman van Bloomberg. Of we het nieuwe toestel vanavond al zullen zien, is nog niet helemaal zeker. Wat mag je verwachten? Een M2-chip voor de 13-inch Macbook Pro. Verder zou er niets aangepast worden.

  Andere nieuwigheden

  Volgens Gurman krijgen we ook misschien de opvolger van het Pro Display XDR te zien. Dat is het externe scherm van Apple. Het nieuwe scherm zou al een tijdje klaar zijn en mogelijk zien we het vanavond voor het eerst opduiken.

  Apple Glasses (heel misschien)

  Een AR/VR-bril is iets waar Apple al een tijdje aan werkt. In 2019 vonden ontwikkelaars al een verwijzing naar een mysterieus framework. De verkoop, laat staan de volledige onthulling van de Apple Glasses, moeten we niet verwachten. Daarvoor is het nog zeker een aantal jaar wachten, maar een eerste officiële preview zou wel op het programma kunnen staan.

  Zo deelde Greg Joswiak, marketingdirecteur bij Apple, een teaser van het Apple Event waarin duidelijk een AR-element aanwezig is. Al kan Apple ons uiteraard op het verkeerde been zetten en kan dit ook louter een stijlelement zijn voor de presentatie.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer