More

  Antwerpse Earl Elliot balanceert tussen de Amerikaanse popcultuur en Europees bestaan op dubbelsingle Freeway 2006

  Antwerpse Earl Elliot balanceert tussen de Amerikaanse popcultuur en Europees bestaan op dubbelsingle Freeway 2006

  -

  Na de release van de visueel sterke videoclip van Training For A Marathon is de Antwerpse Earl Elliot terug met een nieuwe song. Correctie: twee songs. Dubbelsingle Freeway 2006 is onze NXTPOP Must Discover.

  In 2020 verschenen de eerste singles Chroma en Stufato van Earl Elliot. Het project van de 22-jarige Quinten De Pauw bracht eind december zijn derde single uit. Voor Training For A Marathon werkte hij samen met Maurits Nijhuis en Daan Schepers (Bazart, Eefje De Visser, Warhola). Twee maand geleden verscheen de indrukwekkende videoclip van de song. Daarvoor wist hij zelfs acteur Stefaan Degand te strikken.

  Op zijn nieuwste en tevens eerste single van dit jaar, neemt Earl Elliot gas terug. Flirtend met een synthpop-klank à la Troye Sivan balanceert De Pauw zich tussen de dualiteit van de Amerikaanse popcultuur en een Europees bestaan. Uiteindelijk werd Freeway 2006 een dubbelsingle, met Pt. 1 als het intrigerende voorsmaakje, maar dat door de immens vette beat bijna zelf uit zijn voegen barst. Al plaveit de song toch vooral het pad voor song Freeway (2006). Het zijn de warme gitaarklanken, de nostalgische gevoelens en de experimentele vocalen die het een sterke track maken. Rijdend in de snikhete Amerikaanse valley is Earl Elliot de geknipte compagnon. Of dit een tussenstop is voor Earl of hij binnenkort opnieuw het intensere pad van single Training For A Marathon zal bewandelen, zal de toekomst uitwijzen. Wat vaststaat is dat Earl Elliot opnieuw aangenaam verrast.

  Check de singles

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie