More

  Antwerps urban festival Fire Is Gold pakt uit met Burna Boy

  Advertentie

  -

  In augustus zakt iedereen met een hart voor all things urban best af naar domein Middenvijver in Antwerpen voor Fire Is Gold 2020. Op zaterdag 29 augustus kan het publiek zich verwachten aan de beste nationale en internationale artiesten uit het genre. De eerste bevestigde headliner: BURNA BOY. 

  Dit jaar kon de verhuis van Fire Is Gold naar Antwerpen rekenen op heel wat support uit de urban community. Met 10.000 bezoekers werden alle verwachtingen overtroffen. Dit jaar doet Fire Is Gold er voor haar 4e editie nog een schepje bovenop en pakt uit met een eerste headliner BURNA BOY.

  Afro-fusion

  De Nigeriaan Burna Boy omschrijft zijn muziek als afro-fusion, wat een mix is tussen afrobeat, dancehall, reggae, rap en R&B. Deze veelbesproken singer-songwriter wordt omschreven als gevat en modern. Hij maakte dit jaar brokken met zijn 4e album African Giant, waarmee hij zijn eerste Grammy nominatie behaalde. Alles wijst er op dat Burna Boy de FIG mainstage op zaterdag 29 augustus in vuur en vlam zal zetten.

  Fire Is Gold wil de groep van eensgezinde, open-minded urban millennials een nog beter festival aanbieden, steunend op dezelfde pilaren waar ze haar reputatie op gebouwd heeft. Naast de line-up – een mix van internationaal en lokaal talent – zijn alle side events daar het beste bewijs van. Er wordt opnieuw ingezet op een dag vol mode, street art, sport & talks. Alles om het publiek te laten proeven en deelnemen aan die urban lifestyle. Bezoekers kunnen zich naast de beste acts in de hip hop scene ook verwachten aan snedige cultuurdebatten, inspirerende modelooks en intense sportmomenten.

  Festivalcamping

  Het festival pakt dit jaar ook voor de eerste keer uit met een festivalcamping. ‘Door de snelle groei van het festival vinden we het noodzakelijk om een veilige slaapplaats te voorzien voor onze bezoekers’, zegt Evelien, brand manager van FIG. ‘Het terrein van de Middenvijver leent zich daar perfect toe. Deels op de wei, deels in het bebost gebied kunnen wij een camping voorzien om die chille urban vibes van de festivaldag verder te zetten en een nog completere festivalervaring aan te bieden.’

  De ticketverkoop start op 19 december met een gelimiteerd aantal early bird tickets aan 25 euro. Camping tickets zijn vanaf dan beschikbaar aan 25 euro (voor 2 nachten). Tickets & Info: fire-is-gold.com

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer