More

  Annie Deleersnyder (74), kokkin uit ‘Gert Late Night’, overleden

  © Play4

  Annie Deleersnyder (74), kokkin uit ‘Gert Late Night’, overleden

  -

  Annie Deleersnyder (74), de vrouw die steevast gasten bediende aan boord van de Evanna in talkshow Gert Late Night, is overleden. Dat maken Gert Verhulst en James Cooke bekend.

  Het verhaal van Gert en Annie gaat al terug naar de tijd dat Annie café ’t Visserswelzijn uitbaatte in Oostduinkerke. Ze deed dat veertig jaar lang samen met haar man. De vrouw geraakte bij het grote publiek bekend als vaste waarde in Gert Late Night, waar ze steevast voor de gasten aan boord van de Evanna kookte.

  Na een korte ziekte overleed de vrouw vanochtend, zo maakten Gert Verhulst en James Cooke bekend via Instagram. “Deze ochtend kregen we het trieste nieuws dat ons Annietje is overleden… Lieve Annie, je hebt altijd zo goed voor ons gezorgd. Dat ze daarboven maar hetzelfde doen voor jou. Kus van je matrozen. James & Gert”

  © Play4

  Ook in een persbericht niets dan warme woorden. “Ik kan moeilijk omschrijven hoe erg dit me raakt en woorden komen op zo een moment altijd te kort. Annie was, naast een bijzondere kokkin, vooral ook een echte vriendin”, reageert Gert. “Ik kon altijd bij haar terecht en ik voelde me er steeds zo thuis en zo welkom. Een nuchtere warme vrouw die mij na elk weerzien deed beseffen hoe belangrijk het is om de kleine dingen van het leven naar waarde te schatten. Vorige week bracht ik haar nog een bezoekje. Ze was al even ziek, maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Ik wil haar bedanken. Voor wie ze was en wat ze voor mij heeft betekend. Ik zal haar en haar perfect bereide varkenswangetjes nooit vergeten.”

  James Cooke: “Als ik aan Annie denk, kan ik niet anders dan glimlachen. Ik heb met haar zoveel memorabele momenten beleefd aan boord van de Evanna. We hadden vaak de slappe lach, maar ze was ook een beetje onze mama op de boot. Of we wel genoeg groentjes gegeten hadden? Of we niet wat meer moesten slapen? Ze bleef altijd zichzelf. Geen enkele BV bracht haar uit evenwicht. Niets was te veel gevraagd. En ze leerde ons wat belangrijk was. Vriendschap en lekker eten. Ik had afgesproken met de familie van Annie om deze ochtend langs te gaan maar het heeft niet mogen zijn.  Het ging zo snel. Ik zal haar ontzettend missen.”

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Gert Verhulst (@gertverhulst)

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie