More

  Angèle zingt (een stukje) in het Vlaams op single ‘Bruxelles je t’aime’

  Advertentie

  -

  De stilte is voorbij. Na Stromae keert ook Angèle terug naar het podium. Vandaag bracht ze haar nieuwe sinlge Bruxelles je t’aime uit. Het is onze NXTPOP Must Discover.

  Sinds de release van haar debuutplaat Brol in 2018 ging het hard voor de Brusselse popster Angèle. Ze leverde hit na hit af met met songs zoals Je veux tes jeux, Tout Oublier en Balance Ton Quoi. Haar debuutplaat ging uiteindelijk 174.000 keer over de toonbank en ze verzilverde in 2020 maar liefst 5 MIA’s, dat zijn de Vlaamse muziekprijzen. Maar ook internationaal werd ze opgemerkt. Zo bracht ze in november 2020 single Fever uit samen met Dua Lipa.

  Gemaakt in eerste lockdown

  Met haar nieuwe single Bruxelles je t’aime maakt Angèle haar comeback en zet ze haar geboortestad in de kijker. “‘Bruxelles je t’aime’ kwam tot stand tijdens de eerste lockdown”, legt Angèle uit. “Ik had de melodie al gecomponeerd en was al begonnen met de productie, maar het was toen ik besefte dat ik een tijdje uit mijn stad zou wegblijven dat deze liefdesverklaring werd geboren. Ik hou van het idee om tegen een stad te praten zoals tegen een geliefde. Je houdt van elkaar, je verlaat elkaar, je mist elkaar, maar je vergeet elkaar nooit.”

  De song klinkt als het logische vervolg op Brol en past helemaal in het universum van Angèle. Een zware, maar dansbare beat leidt je doorheen de song op weg naar het refrein dat je zo meezingt. Angèle uit zich in de song bovendien als een echte Belgische. Zo zingt ze zelfs een aantal zinnen in het Vlaams.

  Check de single

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer