Angèle grote winnaar van MIA’s 2019: Zwangere Guy kan geen enkele nominatie verzilveren

© VRT - Jokko

© VRT - Jokko

Het Brusselse hiphopfenomeen Zwangere Guy was de gedoodverfde winnaar van de Music Industry Awards 2019, toch kon de Brusselse rapper geen enkele MIA bemachtigen. Grote winnaar van de avond was de afwezige Angèle. 

Vanavond vonden in het Brusselse Paleis 12 de Music Industry Awards plaats. Daarbij is Angèle de grote winnares van de avond geworden. Het popfenomeen uit Linkebeek kon al haar nominaties, in de categorieën ‘Hit van het jaar’, ‘Live act’, ‘Pop’, ‘Solo vrouw’ en ‘Videoclip’, verzilveren. Angèle kon jammer genoeg niet aanwezig zijn op de prijsuitreiking. Tijdens de show werd er wel een stukje van haar optreden in Frankrijk meegepikt. Angèle: “Ik ben zo blij met al die MIA’s van de afgelopen twee magische jaren. Het is ongelooflijk dat mijn muziek heel België bereikt. C’est génial! Ik kan het niet geloven. Leve onze jolie België. Dank u, dank u aan iedereen, dank u voor alles“.

© VRT – Jokko

Zwangere Guy kan geen enkele nominatie verzilveren

Brusselse rapkoning Zwangere Guy, was genomineerd in zeven categorieën, maar kon helaas geen enkele prijs mee naar huis nemen. Zijn stads- en genregenoot Brihang kon zijn zes nominaties evenmin verzilveren. Niels Destadsbader, de grote winnaar van de vorige editie, volgde in het rijtje met twee awards voor ‘Nederlandstalig’ en ‘Solo man’. Ook Balthazar kon rekenen op twee MIA’s. De band van Maarten Devoldere en Jinte Deprez werd laureaat in de categorieën ‘Alternative’ en ‘Auteur/Componist’.

De overige awards werden netjes verdeeld onder Lost Frequencies (‘Album’), Compact Disk Dummies (‘Dance’), IBE (‘Doorbraak’), Clouseau (‘Groep’), Tourist LeMC (‘Urban’), Willy Sommers (‘Vlaams populair’), Charlotte Adigéry (‘Artwork’), Stef Kamil Carlens (‘Muzikant’) en Stephen en David Dewaele (‘Producer’).

Speciale prijzen waren er voor Arno en Ulltratop. Arno kreeg de Lifetime Achievement Award uit handen van zijn broer Peter. Bovendien verrasten Stromae en Jane Birkin hem met een videoboodschap. Ultratop, de organisatie achter de gelijknamige hitparade, werd bekroond met de Sector Lifetime Achievement Award.

Tijdens de show

De openingsact van de liveshow werd verzorgd door ClouseauZwangere Guy stond op het podium met een heuse ‘posse’. Tourist LeMC kwam Niels Destadsbader vergezellen om samen een mashup van hun hits Annelies en Spiegel te brengen. Naast een ingetogen IBE op piano en een dansende Laura Tesoro bracht Lost Frequencies een nieuwe versie van zijn hit Sun is shining met een gospelkoor. Balthazar liet zich door een ritmesectie onder leiding van Isolde Lasoen versterken. Arno sloot de avond af met zijn klassieker Oh la la la.

Met een stevige portie humor leidde Eén-gezicht Steven Van Herreweghe de liveshow in goede banen. Eva De Roo nam de sectorawards voor haar rekening en Siska Schoeters en Nora Gharib brachten verslag uit vanop de rode loper.

© VRT – Jokko
Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in