Andy Peelman trekt op patrouille in Georgië, vanavond op VTM

© VTM

© VTM

Een nieuwe aflevering van ‘Andy op Patrouille’. Deze keer gaat Andy naar Georgië, een land dat een imago van corruptie met zich meedraagt. Wij blikken al even vooruit. 

Georgië, gekneld tussen Turkije en Rusland, staat onder meer bekend om een heuse ontslagronde binnen de politie: in 2004 werden maar liefst 16.000 van de 50.000 politiemensen ontslagen wegens corruptie. Andy Peelman ondervindt aan den lijve of de agenten het vertrouwen van de burger hebben teruggevonden. Als je het nieuwe commissariaat van Tbilisi ziet, is het meteen duidelijk dat ze er hier serieuze middelen tegenaan gooien om van dat oude corrupte imago af te geraken.

Andy wordt al snel geconfronteerd met het grootste probleem in Georgië: auto-ongelukken. Vaak veroorzaakt door een andere boosdoener: overmatig alcoholgebruik. Wanneer één van de dronken mannen waarmee de politie in aanraking komt Andy’s filmploeg spot, slaan zijn stoppen door en vliegt hij recht op de cameraman af…

© VTM

Ook in Batumi, een geliefde toeristische trekpleister aan de Zwarte Zee, mag Andy mee op patrouille. Aangezien deze regio leeft van het toerisme moet de veiligheid ten allen tijde gegarandeerd worden. Ook op de baan. En dan merkt Andy dat hij niet de enige Belg in Georgië is. Samen met zijn collega Tamar zet hij een auto met Belgische nummerplaten aan de kant. Valse Belgische nummerplaten.

Ook in deze Andy op Patrouille maakt de agent tijd om zijn collega’s persoonlijk te leren kennen: agent David woont middenin de wijnregio Kakheti in het oosten van Georgië, waar hij met zijn familie een wijngaard heeft. Maar niet alle druiven belanden in een wijnfles. David gebruikt ze ook voor het stoken van wodka. Geheel voor eigen gebruik. En Andy, die mag mee wodka gaan stoken én proeven.

Andy op Patrouille in Georgië, dinsdag 12 november om 20.35 bij VTM

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in