An Lemmens openhartig bij Luk Alloo: “Ik ben heel streng opgevoed. Ik heb het daar heel moeilijk mee gehad.”

© VTM

© VTM

Luk Alloo duikt de komende weken in het leven van bekende Vlamingen. Vanavond bijt An Lemmens de spits af en laat een unieke blik toe in haar privéleven. Vanavond na ‘Steenrijk Straatarm’ op VTM.

An Lemmens staat er om bekend dat ze haar privé leven erg afschermt. De populaire presentatrice vertelt nu voor één keer aan Luk Alloo over haar rebelse jeugdjaren, die niet altijd even makkelijk waren. Een sterke opener van een nieuw seizoen van Alloo Bij, de reeks portretten waarbij Luk Alloo interessante namen terug meeneemt naar de plekken die voor hen belangrijk waren.

Gespot op Marktrock

Luk pikt An op bij de opnamen van Belgium’s Got Talent, het kijkcijferkanon waar zij jurylid is. Eerste halte van de roadtrip is haar middelbare school in Leuven.  Daar vertelt ze over haar tienerjaren, toen ze langzaam begon te rebelleren. In het derde middelbaar liet An haar eerste piercing zetten, op haar 17de vond ze inspiratie in de Straight Edge beweging.  Ik was heel rebels. Als ik tegen regels kon ingaan, deed ik het. Maar op een brave manier. Ik rookte niet bijvoorbeeld. Ik deed echt geen echt overdreven dingen. Alleen met mijn kleren, piercings en tatoeages. Dat was ongezien toen.

An leerde ook piano en gitaar spelen. “Ik wou muziek maken, maar haakte af van zodra ik moest optreden.  Want ik ben geen podiumbeest. Dat is natuurlijk raar met het werk dat ik nu doe”, legt An uit aan Luk. Na haar studies werd ze gespot op Marktrock in Leuven door iemand van TMF, en zette ze haar eerste stappen bij TV.

Luk neemt An ook mee naar haar ouderlijk huis in Mol waar ze haar kinderjaren doorbracht. Het huis is niet meer van de familie, maar Luk regelt een bezoek en dat brengt bij An heel wat gelukkige herinneringen naar boven uit haar kindertijd. Na zoveel jaar kan ze nog eens via de trapleuning naar beneden glijden. Maar die jeugd was niet altijd even makkelijk: “Ik ben heel streng opgevoed.  Ik heb het daar heel moeilijk mee gehad.”

© VTM

Dierenvriend

Een dierenasiel bezoeken samen met An is altijd riskant, maar Luk waagt het er op. “Met welk dier ga ik nu weer buiten?”, lacht ze. In het asiel komen dieren terecht die gedumpt worden door hun baasjes of verwaarloosd zijn. An heeft altijd adoptie uit asielen willen promoten, en adopteerde zelf ook al dieren. “Ik heb ongelooflijk veel respect voor mensen die zich inzetten voor verwaarloosbare dieren. Dieren mogen gewoon niet verkocht worden, dat is geen handelswaar”, aldus An.

An praat met Luk verder over het moederschap en haar soms wat moeilijke relatie met de pers. Haar privé-leven beschermt ze, zegt ze zelf,  op een zeer zorgvuldige manier. Aan Luk vertelt ze ook waarom.

Nieuwe reeks van ‘Alloo Bij’, vanavond om 21.35 bij VTM

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in