More

  © InnerSloth

  ‘Among Us’ is de grote hype die je moest spelen: Tien astronauten op zoek naar een saboteur

  -

  Het is een van de grootste gamehypes van het moment. Tien astronauten voeren op een ruimteschip een heleboel taken uit, maar worden tegengewerkt door een moordende saboteur. Het doel: de saboteur vinden, voor iedereen vermoord is. 

  LEES OOK: 10 tips voor beginners of saboteurs in ‘Among Us’

  Zelf indien u nog nooit een game gespeeld hebt, kent u ongetwijfeld ‘Fortnite’ of misschien zelfs ‘Apex Legends’ wel. Dat zijn twee games die de afgelopen jaren viraal zijn gegaan. Terwijl de meeste populaire spelletjes draaien rond het neerschieten van uw tegenstanders, mag u voor ‘Among Us’ de grootste noob ooit zijn. Tien astronauten moeten namelijk op een ruimteschip een heleboel taken uitvoeren. Van een reactor opstarten tot de motorolie aanvullen. Al zit er wel een addertje onder het gras: een van de tien is een ‘Impostor’, oftewel een saboteur.

  Meltdown

  Het kwaadaardige ventje kan namelijk alles in slechte banen leiden. Van een nucleaire meltdown tot het doven van de lichten. Op zijn weg kan hij of zij andere spelers uit de weg ruimen, door ze meedogenloos de nek om te wringen. De saboteur kan zichzelf ook in het grootste geheim verplaatsen, door gebruik te maken van de verluchtingskanalen.   

  Door te chatten en te stemmen wordt iemand de ruimte ingestuurd / © InnerSloth

  Wie een lijk ontdekt, kan zijn vondst rapporteren waarna de nog levende spelers voor een vergadering opgeroepen worden. Wat dan begint, is het spel der overtuiging. Doormiddel van de chat worden de sus (suspects) aangeduid. De astronaut die het meeste stemmen krijgt, wordt onverbiddelijk de ruimte in gegooid. Verwacht u niet aan hoogstaande debatten, want de tijd is kort. Meestal zal ook de eerste die een naam noemt, gevolgd worden. Is er geen consensus? Dan kan je de stemming ook skippen.

  Faken

  De goedhartige astronauten moeten tussen hun taken door verdachte handelingen opmerken, want de saboteur heeft in tegenstelling tot de crewmate geen echte taken, hij kan ze enkel faken door even aan de taak te blijven staan. Wie verdachten handelingen opmerkt, holt naar de noodknop om een nieuwe noodvergadering bijeen te roepen. Al wordt voor de grap ook al te vaak op de knop geduwd, aan u om te beslissen of u voldoende geërgerd bent om de (mogelijk onschuldig) ruimtevaarder naar huis te sturen.

  De astronauten hebben uiteraard ook enkele trucjes om de saboteur te vinden. In enkele gangen staan namelijk camera’s, waar iedereen de beelden vanuit de security room kan bekijken. Ook wie tijdens een reactor meltdown de andere kant uitrent, zal waarschijnlijk in het vizier van de groep komen.

  Al zal ‘Among Us’ u ontelbaar ergeren. Wanneer die ene kl**t u zonder reden beschuldigd, de groep u eruit gooit en hij of zij de saboteur bleek te zijn, wilt u iedereen hoogstpersoonlijk voor de grootste debiel uitschelden. Al zal u gewoon opnieuw spelen, hopend om in het volgende spel zelf de saboteur te zijn.  

  ‘Among Us’ kan je downloaden via je app store.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie