Amerikaanse rapper Kendrick Lamar komt naar Rock Werchter 2020

Deze week kwam Rock Werchter met de eerste namen voor zijn line-up van volgend jaar. Vrijdag voegde het festival daar nog een naam aan toe. Zo zal de Amerikaanse rapper Kendrick Lamar naar het Festivalpark afzakken op 4 juli. Eerder werden o.a. Pearl Jam, Twenty One Pilots en System of A Down aan de affiche toegevoegd.

Een geweldige nieuwe bevestiging voor Rock Werchter 2020! Kendrick Lamar komt op zaterdag 4 juli naar het Festivalpark. Hij is de meest gelauwerde hiphopper van zijn generatie, binnen afzienbare tijd wellicht ook van alle tijden. Het rijtje deze week aangekondigde namen voor Rock Werchter 2020 oogt mooi. Pearl Jam, Pixies en Wilco zijn bevestigd voor donderdag 2 juli. Kendrick Lamar, Twenty One Pilots en The Streets voor zaterdag 4 juli. System of A Down, Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes en Yungblud staan vast voor zondag 5 juli.

Kendrick Lamar

Niemand weet zo goed commercieel succes en creatieve credibiliteit te verzoenen als Kendrick Lamar Duckworth. Hij stamt uit Compton, een voorstad van Los Angeles die gebukt gaat onder fel geweld. Ze was een belangrijke broedplaats voor gangsterrap. Kendrick ontsnapt aan de ellende via de muziek. Zijn debuut ‘Good Kid, M.A.A.d City’ (2012) wordt een blockbuster. Het is een intelligent relaas over zijn haat-liefdeverhouding met zijn geboorteplaats. De straffe single ‘King Kunta’ – uit zijn straffe tweede “To Pimp a Butterfly”, zet hem in 2015 definitief op de kaart bij ons. Zijn uitzonderlijke gave mag blijken uit de Pulitzer Prize die hij in 2018 voor het album “DAMN” kreeg. Die prestigieuze onderscheiding ging voor het eerst sinds 1943 niet naar iemand uit jazz of klassiek. Kendrick Lamar is van torenhoog niveau.

Rock Werchter Ambassador

Ben jij helemaal gek van Rock Werchter? Meld je dan nu aan als Rock Werchter Ambassador. Jij brengt vrienden mee naar Rock Werchter en je krijgt daarvoor een beloning. Met gratis tickets. Of drankbonnen. Of exclusieve merchandise.

Rock Werchter vindt van donderdag 2 juli tot zondag 5 juli plaats. Tickets & Info: rockwerchter.be

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in