More

  © Amazon Prime Video

  Amazon-reeks ‘Utopia’ over pandemie afgevoerd: geen tweede seizoen op komst

  -

  ‘Utopia’, de sci-fi serie op Amazon krijgt geen tweede seizoen. De reeks waarin een stripboek het einde van de wereld door een pandemie voorspelt, was akelig accuraat, maar zal dus geen vervolg krijgen.

  Vanaf september was ‘Utopia’ te zien op Amazon Prime Video, maar de reeks zal dus geen tweede seizoen krijgen. De streamingdienst zal namelijk geen tweede seizoen van de reeks bestellen, zo meldt Variety.

  Einde van de wereld

  In ‘Utopia’ wordt een groep van stripfanaten gevolgd, die het mysterieuze stripboek ‘Utopia’ willen bemachtigen. Het stripboek voorspelt namelijk het einde van de wereld door een pandemie. Terwijl wordt de groep achterna gezeten door een bende slechteriken, die het boek ook in handen willen krijgen. 

  Het thema van de serie is in tijden van een coronapandemie akelig accuraat, waardoor Amazon besloot om een disclaimer voor iedere aflevering te tonen. Al bestond het idee voor de reeks al veel langer, want het is gebaseerd op een gelijknamige Britse serie uit 2013. Ook HBO was geïnteresseerd in het maken van een Amerikaanse versie.

  Desondanks zal er op Amazon dus geen tweede seizoen van de reeks verschijnen, vermoedelijk liggen zwakke kijkcijfers aan de basis. Critici waren matig enthousiast over de reeks, zo werd het met 6,7/10 gequoteerd op IMDB.

  Check de trailer van ‘Utopia’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie