More

  Alyzia SAS tijdelijke afhandelaar op Brussels Airport, ter vervanging van Swissport

  Advertentie

  -

  De komende zes maanden zal Alyzia SAS actief zijn als afhandelaar op Brussels Airport. De luchthaven verleent het bedrijf daarvoor een tijdelijke licentie. Alyzia zal nu op korte termijn de onderhandelingen starten met de luchtvaartmaatschappijen en de nodige stappen zetten om personeel aan te werven. Alyzia SAS zal, mits goedkeuring van DGLV, op 1 juli starten.

  Het betreft een tijdelijke licentie in afwachting van de normale selectieprocedure voor een nieuwe afhandelaar ter vervanging van Swissport Belgium. Uit de geïnteresseerde kandidaten voor deze tijdelijke licentie heeft Brussels Airport nu Alyzia SAS geselecteerd, Alyzia zal een tijdelijke licentie krijgen voor afhandelingsactiviteiten voor de komende zes maanden.

  Alyzia SAS, een Franse grondafhandelaar, telt meer dan 3000 personeelsleden en heeft vandaag meer dan 80 luchtvaartmaatschappijen in haar klantenportefeuille, waarvan er ook heel wat op Brussels Airport actief zijn. De afhandelaar is reeds op alle grote Franse luchthavens actief (Parijs, Bordeaux, Lyon, …).

  Het bedrijf heeft in haar offerte aangetoond dat zij op zeer korte termijn kan opstarten en kan de nodige garanties bieden om op een veilige, correcte en kwalitatieve manier afhandelingsdiensten aan te bieden aan de luchtvaartmaatschappijen. Zij krijgen een licentie voor twee activiteiten: bagageafhandeling en platformafhandeling. Daarnaast kunnen zij ook passagiersafhandelingdiensten (zoals check-in) en cleaning aanbieden.

  Aanwezige ervaring van personeel Swissport

  In haar strategie heeft de onderneming beslist om internationaal verder uit te breiden. De opdracht voor Brussels Airport is in deze strategie een eerste stap waarbij ze gebruik wil maken van de aanwezige ervaring van de personeelsleden van het failliete Swissport Belgium NV.

  Alyzia zal nu op korte termijn de nodige stappen zetten om goedkeuring te verkrijgen van het directoraat-generaal Luchtvaart (DGLV). Daarnaast start zij ook met de onderhandelingen met de luchtvaartmaatschappijen om haar diensten aan te bieden en zal ze op vlak van personeel gesprekken starten om de nodige medewerkers aan te werven. Mits goedkeuring van DGLV zal Alyzia op 1 juli starten op Brussels Airport.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer