More

  ‘Alloo Live’ in de Overpoort: een veredelde, chaotische Facebook Live (★)

  © VTM

  ‘Alloo Live’ in de Overpoort: een veredelde, chaotische Facebook Live (★)

  -

  Chaos en liveprogramma’s zijn niet de beste vrienden. Toch overtreedt Vlaanderens favoriete vragensteller, Luk Alloo, alle regels van de televisie in zijn nieuwe programma Alloo Live.

  We hebben het een kans gegeven. Drie weken lang zagen we Luk Alloo iedere donderdag helemaal live, vergezeld door drie camera’s en een drone, op pad in een Vlaamse stad of gemeente. Na een behoorlijke start, twee weken geleden, in Tessenderlo en een sympathieke intrede in Turnhout, streek Alloo donderdagavond neer in de Gentse Overpoortstraat.

  Luk was niet op zoek naar een ontmoeting met de studentikoze gezelligheid of de amusante sfeer, maar hij was vooral op zoek naar sensationele verhalen over de rellen van afgelopen vrijdag. Hij had er een – vooraf opgezette ontmoeting – met de burgervader, buurtbewoners en cafébazen. Allen hadden ze bitter weinig te zeggen over de rellen. Gelukkig leek Luk even beet te hebben toen twee leden van een studentenclub toegaven om hun lint op de terugweg naar huis uit te doen. “Omdat je anders geïntimideerd of geprovoceerd wordt?”, concludeerde Luk haastig. “De kans is klein, maar we hebben het al gehoord rondom ons”, gaven de studenten toe. Na tal van ontkennende antwoorden vroeg Alloo zich terecht af of het allemaal niet overroepen was. De Overpoortstraat is nu ook het wilde westen niet.

  Dieptepunt voor Alloo

  Toch was het niet de nietszeggendheid van de gasten die stoorden, maar vooral het gebrek aan interesse van Luk. Gaande van de geintoxiceerde studenten tot de 82-jarige Oscar: niemand kreeg van Luk de tijd om zijn verhaal te doen. Het was net alsof Alloo iedere seconde een update over het aantal wegzappende kijkers kreeg. Dat er niet massaal gekeken werd, blijkt uit de meest recente kijkcijfers. Alloo Live staat zelfs niet meer in de kijkcijfer top 20 en heeft minder dan 158.000 kijkers. Een dieptepunt voor de man. Toch is er een gouden oplossing voor Luk. Hij kent ze zelfs al: de montagecel. Zo stelt Alloo nog steeds de juiste vragen, maar als er niets te beleven valt, hoeft er ook geen camera op.

  Toen we Alloo in een verlaten zijstraat – onderweg naar een kotbezoek – twee passanten zagen aanklampen om toch maar iemand te spreken, werd het allemaal duidelijk. Dit hoort niet. Voor Alloo werd het ook even wazig: ging hij verder naar het kotbezoek of zwaaide hij de kijkers uit? Toch maar het kotbezoek, bedacht hij zich een seconde later. Een aantal minuten later was de veredelde Facebook Live gelukkig voorbij. Op naar een nieuwe stad!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie